Feyenoord onder 19 besluit competitie met zege

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie winnend afgesloten. Door een 2-0 zege op Sparta Rotterdam A1 werd de tweede plek veilig gesteld door het team van trainer Jean-Paul van Gastel. O/18 werkte op eigen veld een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen O/19 af en won met 2-1. Ook O/16 trof een team van de Belgische club. De mannen van trainer Gaston Taument waren met 4-1 te sterk voor KV Mechelen O/17. O/14 speelde ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Sportclub Emma uit Dordrecht een oefenwedstrijd tegen de C1 van die club. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 1-20.
ONDER 19 WINT EN SLUIT COMPETITIE ALS TWEEDE AF

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag Sparta Rotterdam A1 met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel had een overwinning nodig om zeker te zijn van de tweede plek in de competitie, achter kampioen Ajax A1.

‘Ik ben uitermate tevreden’, reageerde Van Gastel op de zege van zijn ploeg. ‘De jongens hebben er vandaag alles voor gegeven om die tweede plek veilig te stellen. We zijn voor het hoogst haalbare blijven gaan en het is goed dat we dat uiteindelijk hebben kunnen bereiken.’

O/19 startte goed aan de derby tegen Sparta. Het spel oogde fris en met snel combinatiespel probeerde Feyenoord/Excelsior de tegenstander constant onder druk te zetten. Echt grote kansen waren ondanks het goede spel spaarzaam en ook Sparta werd nauwelijks gevaarlijk.

Na 25 minuten kwam O/19 terecht op voorsprong. Shabir Isoufi scoorde op aangeven van Kevin Jansen, die vanaf de achterlijn een goede voorzet in huis had. In de fase daarna had Feyenoord/Excelsior duidelijk de overhand, maar de ploeg van Van Gastel weigerde het duel vroegtijdig te beslissen.

Sparta kwam na de pauze het beste uit de kleedkamer. O/19 had moeite om de bal in de ploeg te houden en wankelde onder de druk van de bezoekers. Dat de gelijkmaker uitbleef was te danken aan doelman Michael Osseweijer, die uitstekend redde op een gevaarlijke inzet van Sparta.

In het vervolg van de tweede helft kreeg Feyenoord/Excelsior een aantal mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, maar het duurde tot de laatste minuut tot Tim Schoonheijm de 2-0 binnen werkte.
‘We waren dit seizoen niet constant genoeg om kampioen te worden’, keek Van Gastel terug op het verloop van de competitie. ‘We hebben teveel punten laten liggen bij de ‘kleintjes’. Toch denk ik dat we met deze tweede plek uitstekend hebben gepresteerd.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – Sparta Rotterdam A1 2-0
25’ 1-0 Isoufi
90’ 2-0 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; J. van Deelen, Rutten, M. Steenvoorden, De Vries; Isoufi, Morais (60’ Bouwmeester) Rashid; Schoonheijm, Van Buren (83’ Van den Engel) en Jansen.

OEFENZEGE ONDER 18 OP KV MECHELEN ONDER 19

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen onder 19 met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens, die momenteel op bezoek is bij de voetbalschool in Ghana en daarom werd vervangen door Joop Hiele, won terecht.

Vanaf het begin maakten Feyenoord/Excelsior en KV Mechelen er een open wedstrijd van, waarin door beide partijen werd geprobeerd met verzorgd voetbal kansen te creëren. Vooral in het eerste deel van de eerste helft slaagde O/18 daar prima in.

Na ruim twintig minuten leverde dat via een treffer van Nick Geluk de 1-0 voorsprong op. Daarna raakten de Rotterdammers de grip een beetje kwijt en kwam Mechelen beter in de wedstrijd. Door vroeg druk te zetten dwongen de Belgen Feyenoord/Excelsior om de lange bal te spelen. Ondanks de druk kreeg  O/18 geen grote kansen tegen.

In de tweede helft bleef Feyenoord/Excelsior, waarbij drie stagespelers hun opwachting maakten, de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd bekroonde Joey van der Velden het goede spel van zijn ploeg met een tweede treffer.

In de slotfase kwam de Belgische ploeg terug tot 2-1. Doelman Angelo Spanjaart, die Bryan Struis na de pauze afloste, was kansloos nadat de bal uit een klutssituatie in het doel werd gefrommeld.

‘Het was een leuke wedstrijd’, vond Hiele. ‘Ik heb een aantal leuke duels gezien, maar zonder dat een van beide ploegen de sportiviteit uit het oog verloor. Daarnaast was dit een nuttige wedstrijd voor een aantal spelers uit O/17, die nog een bekerfinale op het programma hebben staan.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – KV Mechelen O/19 2-1
22’ 1-0 Geluk
75’ 2-0 Van der Velden
88’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis (46’ Spanjaart); Scholman, Van Oosten, Van der Laan (46’ Samsey), Y. van Deelen; Agatowski, J. Steenvoorden, Bernard; Van der Velden (46’ Maatsen), Yanick (46’ Reduan) en Geluk (46’ Olijfveld).

ONDER 16 TE STERK VOOR KV MECHELEN ONDER 17

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag een 4-1 oefenzege geboekt op KV Mechelen onder 17. De ploeg van trainer Gaston Taument was op eigen veld erg effectief en gaf de Belgen daardoor het nakijken.

‘Dit soort wedstrijden zijn altijd erg nuttig’, vertelde Taument na afloop. ‘Door deze mooie overwinning kun je het seizoen op een mooie manier afsluiten. Het maakt me dan niet eens zozeer uit hoe hoog de uitslag is, maar het gaat om de beleving in de ploeg. Die was vandaag absoluut aanwezig.’

O/16, dat met drie stagespelers aan het duel begon, had al snel een voorsprong te pakken. Na vier minuten was het voor het eerst raak. William Geyah Darjij zette goed druk op de defensie van Mechelen en uit het balbezit wat dat opleverde kon Brandon Robinson scoren: 1-0.

Een kwartier later was het opnieuw Robinson die trefzeker was. Kevin Dercks had met de buitenkant van zijn voet een subtiele pass in huis, waarna Robinson oog in oog met de doelman koel bleef en afrondde. In het vervolg van de eerste helft had O/16 het overwicht, maar het spel werd wat rommeliger. De Belgen slaagden er op hun beurt nauwelijks in gevaarlijk te worden voor het doel van Michel Franken.

De derde treffer van Robinson, na een kwartier in de tweede helft, was de mooiste van de wedstrijd. De spits draaide weg bij twee tegenstanders en schoot hard raak: 3-0. Niet veel later maakte Geyah Darjij de vierde Rotterdamse treffer. In de slotfase deden de bezoekers nog iets terug uit een hoekschop, waardoor de eindstand op 4-1 werd bepaald.

Feyenoord/Excelsior O/16 – KV Mechelen O/17 4-1
4’ 1-0 Robinson
21’ 2-0 Robinson
56’ 3-0 Robinson
59’ 4-0 Geyah Darjij
69’ 4-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Franken; Oliver (52’ Van de Ruit). Van Beek, Korporaal, Woudenberg; Koevermans (60’ Kasdorp), Dercks (45’ Kassels), Dekker (52’ Knoester); Geyah Darjij, Robinson en Go (52’ Thenu).

DOELPUNTENFESTIJN ONDER 14 BIJ JUBILEUM SPORTCLUB EMMA

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij Sportclub Emma C1 met maar liefst 1-20 gewonnen. De wedstrijd tegen de ploeg uit Dordrecht, die uitkomt in de tweede klasse, werd gespeeld ter ere van het 100-jarige jubileum van de club.

Voor een serieuze wedstrijd was het niveauverschil tussen de Dordtenaren en de ploeg van trainer Rob Kurvers veel te groot. Kurvers gebruikte de feestelijke wedstrijd in Dordrecht vooral om al zijn spelers in actie te laten komen.

Amir Absalem gaf met zijn treffer na drie minuten het goede voorbeeld. Bij rust, 32 minuten later, stond de teller via Jordy den Hoedt (vier keer), Danny van Haaren (drie keer) Nilton Sonha en Faris Hammouti (beide één keer) al op tien. SC Emma luisterde het jubileumfeestje na een halfuur op met de enige treffer van de middag.

De honger naar goals van O/14, dat na de pauze met een sterk gewijzigde formatie aantrad, was in de tweede helft nog niet gestild. De Rotterdammers gingen ongebreideld verder met het maken van doelpunten. Jari Schuurman, Marlon Slabbekoorn en Rick van der Meer tilden binnen tien minuten de voorsprong naar 1-13.

Ondanks dat het duel al lang en breed was beslist, bleef Feyenoord/Excelsior een enorme spelvreugde uitstralen. Via Schuurman, Mohammed El Hankouri, Erwin Franse en Tyrone Conraad kwam de score ondertussen op 1-17.

Sonha en El Hankouri brachten in de laatste tien minuten de twintigste treffer erg dichtbij, maar tot vlak voor tijd bleef de 1-19 stand op het scorebord staan. In de laatste minuut werd het magische getal van twintig bereikt, uitgerekend via Calvin Verdonk, die na zijn eerste doelpunt van het seizoen  uitgebreid werd bejubeld.

‘Het is mooi dat we zijn blijven voetballen, ondanks het gemak waarmee we over de tegenstander heen liepen’, beschouwde Kurvers na. ‘We zijn niet gaan lopen met de bal en bleven elkaar de bal gunnen. Het was een mooi feestje.’

SC Emma C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-20
3’ 0-1 Absalem          33’ 1-9 Van Haaren                63’ 1-18 Sonha
4’ 0-2 Den Hoedt       35’ 1-10 Den Hoedt               66’ 1-19 El Hankouri
11’0-3 Den Hoedt      36’ 1-11 Schuurman               70’ 1-20 Verdonk
20’ 0-4 Sonha            40’ 1-12 Slabbekoorn
22’ 0-5 Hammouti      45’ 1-13 Van der Meer
29’ 0-6 Den Hoedt     47’ 1-14 Schuurman
30’ 1-6                       49’ 1-15 El Hankouri
31’ 1-7 Van Haaren    55’ 1-16 Franse
32’ 1-8 Van Haaren    60’ 1-17 Conraad