Oranje onder 17 Europees kampioen

Oranje onder 17 is zondagmiddag voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen geworden. De ploeg van coach Albert Stuivenberg was tijdens de finale in het Servische Novi Sad met 2-5 te sterk voor Duitsland. Een hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena, die in de eerste helft twee keer scoorde voor Nederland. Ook Terence Kongolo was trefzeker voor Oranje, terwijl oud-Feyenoorder Kyle Ebecillio de eindstand bepaalde. Naast Kongolo en Trindade de Vilhena begonnen ook de Feyenoorders Boy de Jong, Karim Rekik en Anass Achahbar in de basis. Nathan Ake kwam na ruim een uur spelen als invaller in het veld. Na afloop van de wedstrijd kreeg Nederland de trofee behorend bij de Europese titel uitgereikt door UEFA-voorzitter Michel Platini.
Nederland kwam voor rust tot twee keer toe op achterstand, maar twee keer zorgde Trindade de Vilhena voor de gelijkmaker. De eerste treffer van de Feyenoorder kwam tot stand op aangeven van Achahbar. In de tweede helft was Oranje veruit de sterkste ploeg op het veld en kon uitlopen naar 2-5 dankzij doelpunten van Memphis Depay, Kongolo en Ebecillio.

Nederland is de eerste ploeg in de historie die vijf keer heeft weten te scoren in de finale van een EK voor jeugdteams. Trindade de Vilhena eindigt het toernooi met drie doelpunten en is daarmee gedeeld topscorer van het EK.