Feyenoord besluit seizoen met gelijkspel

Feyenoord heeft zondag het seizoen 2010/2011 afgesloten met een gelijkspel tegen N.E.C.. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Luc Castaignos zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker: 1-1. Voor Castaignos was het duel met N.E.C. zijn laatste in dienst van Feyenoord. Hetzelfde gold voor Rob van Dijk, die tien minuten voor tijd in het veld kwam, en Marcel Meeuwis die negentig minuten speelde. Feyenoord had tot de wedstrijd tegen N.E.C. nog een theoretische kans op de achtste plaats, maar omdat de concurrenten Heracles Almelo en FC Utrecht allebei wisten te winnen, eindigen de Rotterdammers de competitie op de tiende plaats.
Bij het eerste schot dat N.E.C. op doel loste was het direct raak. Terwijl de bezoekers nog nauwelijks in de buurt van het doel van Erwin Mulder waren geweest, legde Lassse Schöne aan vanaf ruim twintig meter en schoot de bal kiezelhard in de kruising.

Daarmee waren direct alle grote kansen voor N.E.C. tot aan de rust genoemd. Feyenoord had in de eerste helft vrijwel constant het initiatief, maar speelde in te laag tempo om de verdediging van de bezoekers in problemen te brengen. In balbezit waren de Rotterdammers bovendien vaak te slordig om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen.

Via de zijkanten kwam Feyenoord nauwelijks door de defensie van N.E.C. heen, waardoor het grootste gevaar kwam via steekpassen door het centrum waarmee de snelle Luc Castaignos in stelling werd gebracht. Tot de rust mocht de spits op die manier tot drie keer toe aanleggen, maar zonder succes.

Dat Feyenoord op slag van rust toch nog verdiend op gelijke hoogte kwam, was te danken aan een prima voorzet van Diego Biseswar. De rechtsbuiten haalde de achterlijn en gaf daarvandaan een prima assist op de volledig vrijstaande Castaignos. De spits, die zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord speelde, schoot de bal fraai in één keer uit de lucht achter doelman Cillessen.

Na rust maakte Feyenoord het meest aanspraak op de winst, maar afgezien van een schot van Georginio Wijnaldum dat hard naast ging wist de thuisploeg geen grote kansen meer af te dwingen. Het legioen ging desondanks tien minuten voor tijd nog eenmaal massaal op de banken, toen Rob van Dijk in het veld kwam voor Erwin Mulder. Voor Van Dijk betekende het duel met N.E.C. zijn allerlaatste optreden uit zijn loopbaan. De doelman werd met een groot applaus bedankt voor zijn verdiensten voor Feyenoord. Van Dijk redde in de slotfase een punt voor zijn ploeg, door oog in oog met Bjorn Vleminckx als winnaar uit de strijd te komen.

Feyenoord – N.E.C. 1-1
11’ 0-1 Schöne
43’ 1-1 Castaignos

Scheidsrechter: Van Boekel