Fanshop
Fanshop

Collecte Sophia Dag levert ruim 14.300 euro op

De collectie die afgelopen zondag rond de wedstrijd tussen Feyenoord en N.E.C. werd gehouden ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis heeft in totaal 14.317 euro opgeleverd. Stadionspeaker Peter Houtman maakte in de rust van het duel al een tussenstand van 14.200 euro bekend. Nadat alle collectebussen zijn geleegd is bekend geworden dat het uiteindelijke bedrag nog iets hoger uitvalt. Van het opgebrachte geld wordt een nieuwe versie van het voorleesboekje ‘Een kikker in het ziekenhuis’ gemaakt en gedrukt. Ouders kunnen met dit voorleesboekje hun kinderen in alle rust voorbereiden op een bezoek aan het ziekenhuis.


De wedstrijd tegen N.E.C. stond helemaal in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Honderden patiëntjes van het Rotterdamse kinderziekenhuis waren samen met hun ouders of verzorgers te gast in De Kuip om de wedstrijd tegen de Nijmegenaren vanaf de tribunes te bekijken. Kinderen die niet in staat waren plaats te nemen op de supportersvakken, bekeken het duel vanuit de Business Units. Daar kregen zij onder meer bezoek van Ron Vlaar, Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson. Verder waren alle wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee-escortes kinderen van het Sophia.
 
De samenwerking tussen Feyenoord en het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia bestaat sinds augustus 2003. Feyenoord probeert op diverse manieren het leven van zieke kinderen te veraangenamen. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag. Daarnaast heeft het Erasmus MC Sophia aan het begin van ieder seizoen de primeur van de presentatie van de nieuwe selectie.