Jong Feyenoord/Excelsior grijpt naast KNVB beker

Jong Feyenoord/Excelsior is er maandagavond niet in geslaagd om de KNVB beker voor beloftenelftallen te veroveren. De ploeg van coach André Hoekstra ging in de finale van het bekertoernooi met 1-0 onderuit tegen Jong Vitesse/AGOVV. Rogier Molhoek maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Jong Feyenoord/Excelsior was met name in de tweede helft de betere ploeg op het veld, maar toonde zich niet effectief genoeg bij de kansen die het kreeg.
Kostas Lamprou was tot aan de rust de meest opvallende man aan de zijde van Jong Feyenoord/Excelsior. Zowel aan het begin als aan het eind van de eerste helft hield hij de Rotterdammers op de been met twee fraaie reddingen. Al na vier minuten stopte hij knap een laag ingeschoten vrije trap van Hayri Pinarci, die pas laat in het zicht kwam van de doelman. Op slag van rust kreeg Jong Vitesse/AGOVV de eerste echt grote mogelijkheid toen Ted Heijckmann de vrije doortocht kreeg richting het doel van de Rotterdammers. De aanvaller schoot laag in, maar Lamprou stopte zijn inzet met een prima reflex.

Jong Feyenoord/Excelsior bleef zo relatief eenvoudig op de been voor rust, maar wist tegelijkertijd zelf weinig kansrijk te worden. Wel rekende iedereen aan Rotterdamse zijde op een strafschop, toen Søren Larsen vijf minuten voor rust naar de grond werd gehaald in het zestienmetergebied van Jong Vitesse/AGOVV, maar scheidsrechter Higler liet doorspelen.

Na rust lag het tempo in de wedstrijd een stuk hoger dan in de eerste helft. Opnieuw had Jong Feyenoord/Excelsior een overwicht, maar de ploeg kon niet voorkomen dat Jong Vitesse/AGOVV bij de eerste kans in de tweede helft direct op voorsprong kwam. Rogier Molhoek kreeg de vrijheid om aan de linkerkant van het veld op te stomen en verschalkte uiteindelijk doelman Lamprou met een fraaie stift.

De tegentreffer was voor Jong Feyenoord/Excelsior het sein om een tandje bij te schakelen, waarbij Krisztián Simon tot gevaarlijkste man in de ploeg van Hoekstra. uitgroeide. Zo snelde hij na krap een uur spelen tussen twee verdedigers door, waarna de afgeketste bal uiteindelijk voor de voeten van Ricky van Haaren kwam. De middenvelder schoot via het been van een Vitesse-verdediger net naast.

Tien minuten later speelde Simon zichzelf opnieuw vrij op de rechterflank, voordat hij een strakke voorzet gaf die maar net gemist werd door invaller Shabir Isoufi. Tien minuten voor tijd besloot de Hongaar voor eigen succes te gaan, nadat hij met de bal aan zijn voet naar binnen was getrokken. Vanaf zestien meter schoot hij hard op doel, maar de bal in de korte hoek werd gered door doelman Sebastiaan van der Sman.

In de slotfase maakte Jong Feyenoord/Excelsior het meeste aanspraak op een doelpunt, maar wist niet meer te scoren. Invaller Mick van Buren kwam tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde. Vijf minuten voor tijd kopte hij van dichtbij in de handen van doelman Van der Sman, terwijl hij in blessuretijd van dichtbij maar net over de lat schoot.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior 1-0
50’ 1-0 Molhoek

Scheidsrechter: Higler

Geel: Gashi (Jong Vitesse/AGOVV)

Jong Vitesse/AGOVV: Van der Sman; Damasco, Felixdaal, Vakalopoulos, Berends; Pinarci, Tighadouni, Molhoek (83’ Beijer); Kodalak, Gashi en Heijckmann (72’ Van Ewijk).
Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Smith, Rutten, Van Huijgevoort; Van Haaren, Alisic (86’ Bouwmeester), Auassar; Simon, Larsen (67’ Isoufi) en K. Jansen (77’ Van Buren).