Ruime zege Feyenoord O/19 bij Kamerik

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag in een oefenduel het eerste elftal van Kamerik met 0-7 verslagen. Joshua Steenvoorden, Shane van den Engel en Shabir Isoufi scoorden alle drie twee keer. Kevin Jansen was ook trefzeker. O/14 oefende tegen Kwadendamme C1. De ploeg van trainer Rob Kurvers won met maar liefst 0-20.
ONDER 19 LOOPT NA RUST OVER KAMERIK HEEN

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag een oefenwedstrijd in en tegen Kamerik met 0-7 gewonnen. De zaterdagderdeklasser hield tot de rust gelijke tred met de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel, maar kon O/19 na de pauze niet meer bijbenen.

‘Het was een lekker potje, onder mooie omstandigheden’, aldus Van Gastel. ‘De tegenstander probeerde er wat van te maken en kreeg nog wat kansen ook. We hebben aardig gevoetbald en met 0-7 valt de score uiteindelijk nog laag uit.’

In de eerste helft was O/19 weliswaar beter dan Kamerik, dat dit seizoen van de derde naar de vierde klasse degradeerde, maar de Rotterdammers verzuimden het overwicht in doelpunten om te zetten. Het voetbal van Feyenoord/Excelsior oogde fris. De Rotterdammers werden voor de pauze een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar gescoord werd er niet.

Na de rust, met invallers Shane Van den Engel, Ryan Bouwmeester, Moreno Rutten en Mathew Morais, werd het overwicht van O/19 nog duidelijker. Kamerik kreeg meer moeite om de Rotterdammers bij te benen, waardoor Feyenoord/Excelsior kon profiteren van de geboden ruimte.

Joshua Steenvoorden, Shabir Isoufi en Van den Engel waren allen twee keer trefzeker, waardoor de voorsprong van de Rotterdammers vlot opliep. Kevin Jansen scoorde één keer en bepaalde de eindstand op 0-7.

Kamerik – Feyenoord/Excelsior O/19 0-7
Doelpuntenmakers:
Joshua Steenvoorden (2)
Shane van den Engel (2)
Shabir Isoufi (2)
Kevin Jansen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer, De Vries, Van Huijgevoort, Smith (46’ Van den Engel), Y. van Deelen; Isoufi, Rashid (46’ Rutten), J. Steenvoorden (60’ Bouwmeester); Blij, Reduan en Jansen (70’ Morais).

WEER TWINTIGKLAPPER VOOR ONDER 14

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft een oefenwedstrijd bij Kwadendamme C1 met 0-20 gewonnen. De ruime winst komt een week na het oefenduel met SC Emma C1, waarin de ploeg van trainer Rob Kurvers ook al twintig keer het net vond.
De Rotterdammers bezochten met Kwadendamme de oude club van aanvaller Erwin Franse, die het bezoek aan zijn voormalige club opluisterde met drie treffers. Het niveauverschil tussen Feyenoord/Excelsior en Kwadendamme, dat in de vierde klasse speelt, was veel te groot om van een echte wedstrijd te spreken. Al in de eerste minuut opende uitgerekend Franse de score. Calvin Verdonk en Faris Hammouti brachten de marge binnen tien minuten op drie doelpunten.

Er was voor Feyenoord/Excelsior in de wedstrijd ook ruimte voor lol en experimentjes. Zo kon het dat doelman Rick van der Mast als spits aantrad in Kwadendamme, een dorpje in het Zeeuwse Borssele. De doelman toonde zich veelzijdig en nam de 0-4 en 0-8 voor zijn rekening. Verder scoorden Amir Absalem, Erwin Franse, Mohammed El Hankouri, Melvin Kingsale en Hammouti nog voor rust.

Na de pauze deed O/14 het heel even rustig aan, maar na 48 minuten begon de Rotterdamse doelpuntenmachine weer te lopen. Fabian Korporaal en Tyrone Conraad waren trefzeker, waarna de andere doelman, Mike van Vliet, met twee doelpunten ook aantoonde over scorend vermogen te beschikken.

De feestwedstrijd werd in de slotfase opgeluisterd door treffers van Conraad, Franse en Verdonk, die net als vorige week de eer had de twintigste Rotterdamse treffer te maken.
‘Dit zijn leuke wedstrijdjes en we hebben leuk gevoetbald’, zei Rob Kurvers na afloop. ‘Het gaat nu vooral om plezier maken, dus meer kun je er eigenlijk ook niet van zeggen.’

Kwadendamme C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-20
1’ 0-1 Franse                 33’ 0-11 Kingsale
6’ 0-2 Verdonk              34’ 0-12 Hammouti
10’ 0-3 Hammouti          48’ 0-13 Korporaal
11’ 0-4 Van der Mast     50’ 0-14 Conraad
15’ 0-5 Absalem             54’ 0-15 Van Vliet
17’ 0-6 Conraad             58’ 0-16 Verdonk
19’ 0-7 Franse                60’ 0-17 Conraad
23’ 0-8 Van der Mast     62’ 0-18 Franse
29’ 0-9 El Hankouri        68’ 0-19 Van Vliet
31’ 0-10 Eigen doelpunt  70’ 0-20 Verdonk