Wijnaldum trefzeker voor winnend Jong Oranje

Georginio Wijnaldum heeft vrijdag één doelpunt voor zijn rekening genomen tijdens de 2-0 zege van Jong Oranje op de leeftijdsgenoten van Israël. De aanvallende middenvelder speelde in Oostenrijk een sterke wedstrijd en bekroonde zijn optreden in de tweede helft met een treffer uit een strafschop. Wijnaldum was tegen Israël in goed gezelschap op het middenveld. De middenlinie bestond naast de doelpuntenmaker ook uit de Feyenoorders Leroy Fer en Ricky van Haaren. Fer werd in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald door KNVB-coach Cor Pot.
Volgens Pot was Wijnaldum één van de uitblinkers tegen Israël. ‘Georginio speelde heel goed’, zei de oefenmeester na afloop tegen OnsOranje. ‘Maar het mooie is dat hij nog beter kan.’ Jong Oranje speelt maandag de volgende oefenwedstrijd in Oostenrijk. Die dag zijn in het stadion van Schwaz de leeftijdsgenoten van Albanië de tegenstander.