Winst voor Onder 14 in oefenduel met RCS C1

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen RCS C1 met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers stond in Zeeland razendsnel op achterstand, maar herstelde zich al vlug.
De Rotterdammers waren bij aanvang van het duel nog niet helemaal wakker. Vanaf de aftrap ging de thuisploeg in de aanval en dat leverde direct een doelpunt op: 1-0.

Na deze vroege tegenvaller was O/14 in het vervolg van het duel wel bij de les. In de eerste helft werd goed gevoetbald en de kansen dienden zich voor Feyenoord/Excelsior al snel aan.

In de twaalfde minuut poetste Melvin Kingsale de achterstand weg. De verdediger kreeg de bal op een presenteerblaadje, na een uitstekende pass van Jari Schuurman. Kingsale werkte de bal vervolgens knap binnen.

Vijf minuten na de pauze zette Jordy den Hoedt de Rotterdammers op aangeven van Eyong Eyongakpa op voorsprong. Het spel was in de tweede helft wat slordiger, maar Feyenoord/Excelsior kwam nooit serieus in de problemen.

Na het duel met RCS bracht O/14, samen de jeugdteams van O/13 en O/11, een bezoek aan het voetbalmuseum in Middelburg.

‘Het was een leuke dag’, vond Kurvers. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, tegen een tegenstander die aardig weerstand bood. Het bezoek aan het museum was daarna ook zeker de moeite waard.’

RCS C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-2