Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 16 vijfde op toernooi in Maarssen

Feyenoord/Excelsior onder 16 is op het internationale B-toernooi van vv Maarssen als vijfde geëindigd. De ploeg van trainer Gaston Taument deed op de slotdag mee in de winnaarspoule, maar de Rotterdammers moesten na een gelijkspel en een nederlaag genoegen nemen met een duel om de vijfde en zesde plek. Feyenoord/Excelsior onder 15 legde tijdens het internationale Marveld toernooi in Groenlo eveneens beslag op de vijfde plaats.

ONDER 16 VIJFDE OP TOERNOOI MAARSSEN

O/16 begon het toernooi op de eerste dag in een poule met Elinkwijk, vv Maarssen en Lierse SK uit België. Het eerste duel met Elinkwijk werd door de Rotterdammers met 1-1 gelijkgespeeld. Van de gastheer, vv Maarssen, won Feyenoord/Excelsior ruim met 7-0 en het laatste pouleduel met Lierse ging met 0-1 verloren.

Omdat de Rotterdammers de poulefase als tweede afsloten, wachtte zondag een plekje in de winnaarspoule. Daarin trof de ploeg van Taument Almere City en FC Utrecht. Tegen Almere kwam O/16 niet verder dan een 1-1 gelijkspel en FC Utrecht bleek met 0-3 te sterk.

 Door de tegenvallende resultaten op de tweede dag, restte voor O/16 een duel om de vijfde en zesde plaats. Daarin was AZ de tegenstander. Beide ploegen slaagden er in de reguliere speeltijd (twee keer zeventien minuten) niet in het net te vinden, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Feyenoord/Excelsior bleek de sterkste vanaf elf meter en pakte daarmee de vijfde plaats. Het toernooi werd gewonnen door sc Heerenveen, dat in de finale FC Utrecht versloeg.

‘Dit toernooi is symbolisch voor ons hele seizoen’, blikte Taument terug op de prestatie van zijn ploeg. ‘We waren enorm wisselvallig en hebben te veel kansen laten liggen. We wisselden goede wedstrijden af met mindere. Dan word je uiteindelijk niet meer dan vijfde.’

GEBREK AAN GOALS BREEKT ONDER 15 OP IN GROENLO

Feyenoord/Excelsior onder 15 is op het internationale Marveld toernooi vijfde geworden. De ploeg van trainer Jeffrey Oost liet in Groenlo goed voetbal zien, maar vergat zichzelf daarvoor te belonen met doelpunten. In het duel om de vijfde en zesde plaats moest Ajax na strafschoppen de meerdere erkennen in de Rotterdammers. 

Feyenoord/Excelsior begon vrijdag al aan het goed bezette toernooi in Groenlo. Op de openingsdag was PSV de eerste tegenstander. O/15 dacht het duel met de Eindhovenaren te winnen, maar een haarzuiver doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Bert Koomen viel uit bij de Rotterdammers, met wat later een gebroken arm bleek.

Op de tweede dag stonden wedstrijden tegen Real Madrid, Manchester United en Anderlecht op het programma. Net als tegen PSV, werd in het duel met Real Madrid in de ogen van O/15 ten onrechte een doelpunt afgekeurd. De Spanjaarden scoorden wel en wonnen met 0-1. Tegen Manchester United bleef Feyenoord/Excelsior steken op een 0-0 gelijkspel.

Van Anderlecht wisten de Rotterdammers wel te winnen. Gerson Pisas en Ali Ulosoy scoorden namens O/15 in het met 2-1 gewonnen duel. Op zondag moest Feyenoord/Excelsior het laatste duel met Auxerre met 3-0 winnen om een plekje in de halve finale veilig te stellen, maar ook tegen de Franse ploeg bleef het bij 0-0.

Door dat resultaat werd O/15 voor de strijd om de vijfde plaats aan Ajax gekoppeld. Het gebrek aan scorend vermogen speelde Feyenoord/Excelsior opnieuw parten, want tegen de Amsterdammers stond na twee keer twintig minuten opnieuw een 0-0 stand op het scorebord. De strafschoppen werden uiteindelijk wel door de Rotterdammers gewonnen.

‘We hebben uitstekend voetbal laten zien’, vond Oost. ‘Maar als het scorend vermogen ontbreekt, wordt het heel lastig. We waren in iedere wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander en meestal zelfs beter, maar als je niet scoort, houdt het op.’

De finale van het Marveldtoernooi ging tussen Real Madrid en PSV en werd door de Spanjaarden na strafschoppen gewonnen.