Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Oud Feyenoord verslaat docententeam LMC in De Kuip

Oud Feyenoord heeft woensdagmiddag in De Kuip een wedstrijd tegen een elftal van docenten van het LMC voortgezet onderwijs met 4-0 gewonnen. Aan de zijde van Feyenoord speelden onder meer Joop van Daele, Ben Wijnstekers, Mike Obiku, Gaston Taument en Jean-Paul van Gastel mee. Obiku zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd, door kort na rust de score te openen met een afstandschot dat in de kruising eindigde.

Het duel in De Kuip betekende de afsluiting van het eindtoernooi voor leerlingen van verschillende vestigingen van LMC-scholen. Ben Wijnstekers gaf het afgelopen seizoen in totaal dertien clinics aan in totaal circa duizend leerlingen. Al deze clinics werden afgesloten met een voetbaltoernooitje, waarmee teams zich konden plaatsen voor de finaledag in De Kuip van woensdag. In totaal dertien teams namen het daar tegen elkaar op, waaronder één ploeg met alleen maar meisjes.



Feyenoord geeft inmiddels al zes jaar lang clinics op scholen die vallen onder de Stichting LMC, om op die manier kinderen de kans te geven om hun talent te ontplooien. Niet alleen kunnen leerlingen zich met hun team kwalificeren voor de finaledag, maar ook krijgen circa tien kinderen per jaar de kans om hun talent verder te ontwikkelen tijdens de Feyenoord Talenttrainingen onder leiding van Ben Wijnstekers.



LMC Voortgezet Onderwijs is het bevoegd gezag van acht scholen en scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs met vestigingen die, op één na (Charles de Foucauld), allen gevestigd zijn binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.