Feyenoord/Excelsior O/15 onderuit in oefenduel

Feyenoord/Excelsior O/15 en O/14 brachten zaterdag ieder voor een vriendschappelijk duel een bezoek aan GJS uit Gorinchem. O/15 moest haar meerdere erkennen in de B1, het werd 4-2. O/14 won met diezelfde cijfers van de C1 van GJS.
GJS B1 TE STERK VOOR FEYENOORD/EXCELSIOR ONDER 15

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een oefenduel met GJS B1 met 4-2 verloren. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam in Gorinchem nog wel op voorsprong, maar liep daarna constant achter de feiten aan. ‘Ook wedstrijden als deze moet je met een goede instelling spelen’, zei Oost na afloop. ‘Die goede instelling ontbrak bij ons vandaag en dan loop je tegen een nederlaag aan.’

O/15 begon nog goed aan het duel. In de eerste twintig minuten werd de bal goed in de ploeg gehouden, maar echt dreigend werden de Rotterdammers niet. Uit standaardsituaties werd Feyenoord/Excelsior wel gevaarlijk en na een halfuur viel de openingstreffer van Caner Yalamoglu uit een hoekschop: 0-1.

Niet veel later was het uit een vrije trap van de thuisploeg alweer gelijk. O/15 ging door de tegentreffer wat meer geforceerd op zoek naar een voorsprong. Dat leidde ertoe dat GJS een aantal goede mogelijkheden kreeg vanuit de counter.

Met twee doelpunten vlak achter elkaar, profiteerde de thuisploeg in de beginfase van de tweede helft optimaal van de door O/15 geboden ruime. Jop Knoester bracht de spanning terug in het duel, maar nog in dezelfde minuut bracht GJS de marge weer op twee doelpunten.

In de slotfase kreeg Feyenoord/Excelsior nog een aantal goede kansen op een doelpunt, maar door goed keeperswerk van de doelman van GJS bleef de stand 4-2.

GJS B1 – Feyenoord/Excelsior O/15 4-2
30’ 0-1 Yalamoglu
37’ 1-1
47’ 2-1
53’ 3-1
67’ 3-2 Knoester
68’ 4-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden (35’ Van der Hoek); Ulusoy, Knoester (40’ James), Yalamoglu, Hardeveld; Korporaal, De Vos, Manusama; Klooster (40’ Van der Meer), Da Silva en El Baad.

KNAPPE ZEGE FEYENOORD/EXCELSIOR ONDER 14 OP GJS C1

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen GJS C1 met 4-2 gewonnen. De Rotterdammers, die twee keer op achterstand kwamen, toonden veerkracht en sloten het seizoen door de zege met een goed gevoel af.

De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde in een hoog tempo en creëerde daarmee een aantal uitstekende kansen. Voor de goal werd daar echter telkens onzorgvuldig mee omgesprongen. GJS werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk, waardoor de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

Aan het begin van de tweede helft tekende GJS voor het hoogtepunt van de middag. Na de aftrap werd er vanaf het middenveld gelijk op het doel van doelman Rick van der Mast geschoten. De Feyenoord-keeper moest een antwoord schuldig blijven, waardoor de thuisclub de leiding pakte.

Al snel herstelde O/14 zich en kon Fabian Korporaal op aangeven van Marlon Slabbekoorn de 1-1 aantekenen. Vijf minuten later pakte de thuisploeg opnieuw de voorsprong, dit keer via een eigen doelpunt van Melvin Kingsale.

Daarna was het alleen nog maar O/14 wat de klok sloeg. Jordy den Hoed kreeg na een uitstekende steekpass van Korporaal een niet te missen kans en maakte de gelijkmaker en Mohammed El Hankouri zette de Rotterdammers niet veel later op 2-3.

In de slotfase gaf O/14 op prachtige wijze een passende afsluiting aan een mooi seizoen. Een aanval over verschillende schijven belandde bij Slabbekoorn, die nadat hij de doelman had uitgespeeld niet zelfzuchtig was en Den Hoed in staat stelde te scoren: 2-4.

‘Dat was inderdaad een goede manier om het seizoen mee af te sluiten’, was Kurvers van mening. ‘We troffen een goed voetballende tegenstander, maar we hebben door in een hoog tempo te spelen de wedstrijd in ons voordeel beslist.’

GJS C1 – Feyenoord/Excelsior O/14 2-4