Fanshop
Fanshop

Onder 18 achtste op toernooi in Duitsland

Feyenoord/Excelsior onder 18 is op het toernooi van TuS Stemwede in Duitsland als achtste geëindigd. De ploeg van trainer Jan Gösgens legde het op de slotdag van het driedaagse toernooi in de strijd om plek zeven na strafschoppen af tegen Eintracht Braunschweig.
Op vrijdagavond opende O/18 het toernooi met de eerste poulewedstrijd, tegen Muhlenkreis. In de poule van Feyenoord/Excelsior waren verder Grasshopper Zürich en Mallorca ingedeeld. Het eerste duel ging ongelukkig met 1-2 verloren. Reduan Boulfalfal scoorde na een 0-2 achterstand de aansluitingstreffer voor de Rotterdammers, maar was even later de schlemiel toen hij een strafschop miste.

De tweede wedstrijd, tegen Grasshopper Zürich, stond zaterdag op het programma en werd net als de eerste nipt verloren. De Zwitsers bleken met 0-1 te sterk. O/18 was door dat resultaat al kansloos voor het bereiken van de kruisfinales. In het laatste pouleduel, met Mallorca, stond dus weinig meer op het spel. De Rotterdammers verloren de wedstrijd met 0-1. Daan Blij haalde het einde van de wedstrijd niet, de middenvelder moest met twee keer geel voortijdig vertrekken.

Door de resultaten in de poule restte voor O/18 op de slotdag alleen nog de strijd om de zevende plek met Eintracht Braunschweig. Feyenoord/Excelsior was beter dan de Duitsers en kwam via Bryan van der Laan ook verdiend op 1-0. Ondanks kansen op meer, verzuimden de Rotterdammers de voorsprong uit te bouwen, waardoor Eintracht Braunschweig in de tweede helft kon terugkomen. De wedstrijd eindigde in 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die werden uiteindelijk beter genomen door de Duitsers.

Gösgens sprak van een leuke ervaring voor zijn ploeg. ‘Het toernooi was voor ons iets te zwaar. We hebben ons kranig geweerd en het was voor ons een leuke afsluiting van een succesvol seizoen. De spelers kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie.’

Uitslagen Feyenoord/Excelsior O/18:
Feyenoord/Excelsior O/18 – Muhlenkreis 1-2
Feyenoord/Excelsior O/18 – Grasshopper Zürich 0-1
Feyenoord/Excelsior O/18 – Mallorca 0-1
Feyenoord/Excelsior O/18 – Eintracht Braunschweig 1-1 (Eintracht w.n.s.)