Fanshop
Fanshop

Onder 17 in achterhoede op Eurovoetbaltoernooi

Feyenoord/Excelsior onder 17 is op het Eurovoetbaltoernooi in Groningen als tiende geëindigd. Trainer Cor Adriaanse miste de nodige vaste krachten en moest daardoor puzzelen bij het maken van de opstelling.
Zonder de WK-gangers Anass Achahbar, Nathan Ake, Boy de Jong, Terence Kongolo, Karim Rekik en Tonny Trindade de Vilhena en de geblesseerden Jean-Paul Boëtius, Vincent Janssen en Jordy Toorenburg trad O/17 zaterdag in de eerste wedstrijd tegen Slavia Praag aan. Het team bestond door de vele afwezigen uit een combinatie van spelers van O/16, O/17 en O/18. Het eerste duel werd door een goal van Joey Sleegers met 1-0 gewonnen.

Het bleek de enige goal die de Rotterdammers tijdens het toernooi zouden maken. Op zondag werd tegen Houston Dynamo uit Amerika eerst met 0-0 gelijkgespeeld. Daarna gingen de duels met PSV (0-1) en het Braziliaanse Botafogo (0-2) verloren.

Op zondag eindigde het laatste pouleduel met FC Groningen/Cambuur in 0-0. Omdat Feyenoord/Excelsior in de poulefase gelijk eindigde met Houston Dynamo moesten strafschoppen bepalen wie vierde in de poule werd. De Amerikanen namen de penalty’s beter, waardoor voor O/17 de strijd om de negende plek restte.

Ook dat duel, met FC Twente/Heracles, eindigde in een doelpuntloze remise, waarna opnieuw strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Rotterdammers hadden wederom geen geluk vanaf elf meter en moesten genoegen nemen met de tiende plaats.

‘Je wilt altijd zo hoog mogelijk eindigen’, reageerde Adriaanse. ‘Maar we misten zoveel spelers, met name in de voorhoede, dat het ontzettend lastig was om te scoren. We hebben in zes duels ook maar drie doelpunten tegen gekregen, dus daar lag het niet aan. We misten gewoon scorend vermogen.’

Uitslagen Feyenoord/Excelsior O/17:
Feyenoord/Excelsior – Slavia Praag 1-0
Feyenoord/Excelsior – Houston Dynamo 0-0
Feyenoord/Excelsior – PSV 0-1
Feyenoord/Excelsior – Botafogo 0-2
Feyenoord/Excelsior – FC Groningen/Cambuur 0-0 (Groningen/Cambuur w.n.s.)
Feyenoord/Excelsior – FC Twente/Heracles 0-0 (FC Twente/Heracles w.n.s.)