Fanshop
Fanshop

Warm onthaal voor selectie bij eerste training

De Feyenoord-selectie voor het seizoen 2011/2012 is zondag tijdens de eerste training in De Kuip onthaald door circa achtduizend supporters. Tijdens de opkomst van de in totaal 24 spelers op het veld, werden in een van de hoeken tientallen fakkels afgestoken. Die zorgden ervoor dat De Kuip een sfeervol decor werd voor de eerste looprondjes voor de selectie van trainer Mario Been.


Van de 26 spelers die voor dit seizoen een rugnummer toegekend hebben gekregen ontbraken alleen Georginio Wijnaldum en Gill Swerts. Wijnaldum heeft een week extra vakantie gekregen, omdat hij aan het eind van het afgelopen seizoen nog interlandverplichtingen had met het Nederlands elftal. Swerts is herstellende van een achillespeesblessure en bekeek de training zondag vanaf de rand van het veld.

 
Terwijl de rook van de vele fakkels nog in De Kuip hing, nam fysieke trainer Toine van de Goolberg de groep onder handen. Ruim twintig minuten lang werden de spelers opgewarmd voordat voor het eerst tijdens het seizoen de bal weer aangeraakt kon worden. Voor de nieuwelingen Guyon Fernandez, Miquel Nelom, Jordy Clasie, Kaj Ramsteijn en Shabir Isoufi waren de trap- en passoefeningen onder leiding van assistent-trainer Leon Vlemmings hun eerste balcontacten als selectiespeler van Feyenoord. Ook Dani Fernández en Sekou Cissé, die allebei een groot deel van het afgelopen seizoen misten wegens  blessures, kwamen volledig met de groep in actie.

 
Tegen die tijd had speaker Peter Houtman de selectie al voorgesteld aan het publiek in De Kuip. Daarbij was er groot applaus te horen voor onder meer aanvoerder Ron Vlaar en Stefan de Vrij, die beiden aan het eind van het afgelopen seizoen een contractverlenging met Feyenoord overeen kwamen. Ook de nieuwe spelers kregen een warm welkom in De Kuip. Hetzelfde gold voor de technische en medische staf voor het nieuwe seizoen. Naast hoofdtrainer Mario Been, assistent-trainer Vlemmings en keeperstrainer Patrick Lodewijks stond ook André Hoekstra op het veld.

 
De eerste training van het seizoen werd afgesloten met een partijspel tien tegen tien op het volledige veld. Voordat de spelers de kleedkamers opzochten werden zij tijdens hun laatste rondjes door het stadion nog een keer toegejuicht door het legioen en aangemoedigd om er een mooi seizoen van te maken.