Fanshop
Fanshop

De Vrij neemt eerste exemplaar Feijenoords Favorieten in ontvangst

Stefan de Vrij heeft donderdagmiddag in Trattoria Borgo d’Aneto in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord het eerste exemplaar van Feijenoords Favorieten in ontvangst genomen. De jeugdinternational ontving het magazine dat volgende maand wordt verspreid uit handen van Seyit Yeyden, deelgemeentevoorzitter van Feijenoord. Feijenoords Favorieten is een nieuw magazine vol persoonlijke verhalen met en over ambitieuze Feijenoorders, jong en oud, en favoriete plekken in de negen wijken waaruit de deelgemeente is opgebouwd.
De Vrij werd voorafgaand aan de uitreiking door de deelgemeente als voorbeeld gesteld van iemand die zijn talenten optimaal weet te benutten. De jonge verdediger liet desgevraagd weten dat het voor jongeren belangrijk is dat zij in zichzelf geloven en hard werken om hun talenten verder te ontwikkelen.

Feijenoord is geen onbekend terrein voor De Vrij. Als ambassadeur van Scoren op Zuid was hij afgelopen seizoen regelmatig met ploeggenoten te vinden in de deelgemeente waar Feyenoord haar wortels heeft. ‘Ik ben meerdere keren in de wijk geweest om met de kinderen te sporten’, zei de jeugdinternational. ‘Voor mij was het leuk om hen te stimuleren gezond te leven en hun best te doen op school, maar belangrijker nog was het plezier dat de kinderen hadden. Het is mooi om namens Feyenoord iets te kunnen betekenen voor de mensen in de wijk.’Momenteel is het nog niet bekend of De Vrij ook komend seizoen als ambassadeur aan Scoren op Zuid verbonden zal zijn. Feyenoord hoopt het project voort te kunnen zetten en zelfs uit te breiden naar andere deelgemeenten op de linker Maasoever, maar is daarbij afhankelijk van de deelgemeenten zelf.

Scoren op Zuid is de verzamelnaam van een project waarbij Feyenoord sinds september 2009 samenwerkt met de deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport. De drie partijen hebben de krachten gebundeld ten behoeve van de bewoners in het gebied waar Feyenoord haar roots heeft. Via Scoren op Zuid richt Feyenoord zich in eerste instantie op de jeugd tot en met 23 jaar in de Deelgemeente Feijenoord. Daarnaast ondersteunt het de schoolsportverenigingen op de gehele linker Maasoever.

Scoren op Zuid kent twee belangrijke pijlers: sport en educatie. Feyenoord wil de deelname aan sportieve activiteiten van jongeren stimuleren en de bewegingsarmoede bestrijden. Daarnaast levert de club via Scoren op Zuid een bijdrage aan het verhogen van de motivatie van kinderen bij het volgen van onderwijs en het stimuleren van taal- en rekenvaardigheden.