Fanshop
Fanshop

Jeugd uit Overschie geniet bij eerste Voetbalpark op locatie

Tientallen kinderen uit de Rotterdamse deelgemeente Overschie hebben vrijdagmiddag het eerste Feyenoord Voetbalpark op locatie bezocht. Vanaf 12.00 uur konden zij terecht op het terrein van Feyenoords Amateurpartner AGE in Overschie, waar de kinderen konden deelnemen aan voetbalactiviteiten zoals parcoursvoetbal, stropdas schieten en een clinic onder leiding van Ben Wijnstekers.

Het Voetbalpark werd mogelijk gemaakt door Overschie Sport Gratis, dat door Feyenoord wordt ondersteund door middel van het project Scoren in Noord. Via Overschie Sport Gratis kunnen alle kinderen in de Deelgemeente gratis lid worden van een sportvereniging. Ook worden er tijdens de zomervakantie vele activiteiten voor de jeugd georganiseerd, waar het Voetbalpark van vrijdag er een van is.

‘Wij zijn heel blij met de samenwerking met Feyenoord’, vertelde Kees van der Meer, portefeuillehouder beleid van de Deelgemeente Overschie vrijdagmiddag, toen hij een kijkje kwam nemen bij het Feyenoord Voetbalpark. ‘Het project Scoren in Noord van de club sluit heel goed aan bij de doelen van Overschie Sport Gratis. De kinderen hebben vandaag een geweldige dag. Feyenoord spreekt bij hen natuurlijk ontzettend aan.’

In totaal richt Overschie Sport Gratis zich op circa 800 kinderen in de Deelgemeente. ‘Veel van die kinderen zijn niet in de gelegenheid om deze zomer op vakantie te gaan, dus we willen zoveel mogelijk activiteiten voor hen organiseren. Dankzij onze contacten met de amateurclubs en met Feyenoord kunnen we een programma zoals vandaag organiseren.’

Bij het spel stropdas schieten konden deelnemers een kaartspel van Feyenoord winnen door de bal precies op een stropdas te mikken.  

Feyenoord-mascotte Coentje was natuurlijk ook aanwezig op de velden van AGE.  

Bij het spel levend tafelvoetbal draaide alles om een goede samenwerking tussen de verschillende spelers. 

 Het hele terrein van AGE hing vol met vlaggen en banners van Feyenoord.

Ben Wijnstekers gaf aan circa zeventig kinderen een clinic en voetbalde later zelf ook nog even mee.  

In de pannakooi draaide het niet alleen om doelpunten maken, maar ook om het door de benen spelen van de tegenstander.