Feyenoord boekt bescheiden zege in Delft

Feyenoord heeft zaterdag de tweede week van de voorbereiding afgesloten met een bescheiden zege op Vitesse Delft. De Rotterdammers waren met 1-4 te sterk voor de ploeg die uitkomt in de eerste klasse zaterdag. Jerson Cabral (strafschop), Karim El Ahmadi, Kamohelo Mokotjo en Diego Biseswar tekenden voor de Rotterdamse doelpunten. Bart Schenkeveld maakte met succes zijn rentree in het eerste elftal. De verdediger stond het volledige afgelopen seizoen buitenspel vanwege een zware knieblessure. Tegen Vitese Delft kwam hij twintig minuten voor tijd in het veld.
Feyenoord kwam stroef op gang in Delft. Hoewel de thuisploeg zelden over de middellijn kwam, lukte het de bezoekers in het eerste kwartier nauwelijks om grote kansen af te dwingen. Het tempo lag te laag, terwijl Feyenoord net te slordig was als de bal in de buurt van het doel van de thuisploeg kwam.

De Rotterdammers hadden er na twintig minuten een klein gelukje voor nodig om de score te openen. Jerson Cabral wilde de bal toen na een fraaie actie op de linkerflank voor het doel geven, maar schoot zijn voorzet tegen de hand van een verdediger. De scheidsrechter kende een strafschop toe, die door Cabral zelf prima werd benut.

Vitesse Delft was na de openingstreffer even de weg kwijt achterin en leed in de minuten die volgde keer op keer onnodig balverlies. Feyenoord kon snel profiteren via Karim El Ahmadi. De middenvelder onderschepte de bal op de helft van de tegenstander en kwam na een vloeiende combinatie met Diego Biseswar opnieuw in balbezit. Hij bekroonde de actie vervolgens met een prima laag schot in de verre hoek, wat de 0-2 betekende.

Het had er alle schijn van dat die treffer de aanzet was voor Feyenoord om nog voor rust ver uit te lopen, maar Vitesse Delft hield tot aan het eind van de eerste helft prima stand. Sterker nog, op slag van rust maakte de eersteklasser op fraaie wijze de aansluitingstreffer. Die kwam op naam van Marphe Redjosetiko, die nog in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde en daar onder meer ploeggenoot was van huidig Feyenoorder Gill Swerts. De aanvoerder van de thuisploeg krulde kort voor het rustsignaal een vrije trap vanaf de linkerflank schitterend in de verre kruising.

Ook na rust had Feyenoord de nodige moeite om door de defensie van Vitesse Delft te breken. Omdat het combinatiespel te slordig was in de ploeg van Mario Been, beperkte het gevaar zich vooral tot schoten van afstand. Zo mikte Ruben Schaken na een uur spelen net naast, terwijl Ricky van Haaren een kwartier later een open doelkans op het laatste moment geblokkeerd zag worden door een verdediger.

Vitesse Delft liet zich ondertussen moegestreden steeds verder terugzakken op eigen helft, waardoor de ruimtes op het veld alsmaar kleiner werden. Feyenoord wist desondanks nog twee keer te scoren. Een prima combinatie door het centrum werd ruim tien minuten voor tijd afgerond door Kamohelo Mokotjo. In de slotminuut zorgde Diego Biseswar voor Feyenoords fraaiste goal van de middag, door een voorzet van Ruben Schaken met een hakje achter de keeper te tikken.

Vitesse Delft – Feyenoord 1-4

19’ 0-1 Cabral (strafschop)
21’ 0-2 El Ahmadi
45’ 1-2 Redjosetiko
78’ 1-3 Mokotjo
90’ 1-4 Biseswar

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Lamprou; D. Fernandez, De Vrij (69’ Schenkeveld), Vlaar, Nelom; Van Haaren, Clasie, El Ahmadi; Biseswar, G. Fernandez en Cabral.

Tweede helft: Mulder; Leerdam, De Vrij, Ramsteijn, Martins Indi; Fer, Mokotjo, Auassar; Schaken, G. Fernandez (69’ Van Haaren) en Biseswar.