Fanshop
Fanshop

Feyenoord in stromende regen ruim langs FC Horst

Feyenoord heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Horst met 0-11 gewonnen. De Rotterdammers onder leiding van interim-trainer Leon Vlemmings zegevierden tegen de zaterdagtweedeklasser van trainer Henk Timmer door doelpunten van Diego Biseswar, Jerson Cabral, Ricky van Haaren (2), Shabir Isoufi, Kelvin Leerdam, Miquel Nelom, Karim El Ahmadi (2), Guyon Fernandez en Adil Auassar.
Onder de voortdurende regen nam Feyenoord in de eerste helft al na vijf minuten de leiding door een treffer van Biseswar op aangeven van Cabral. Nadat laatstgenoemde eerst nog de lat had geraakt, verdubbelde de jeugdinternational de voorsprong halverwege het eerste bedrijf door na een assist van Biseswar een door Kamohelo Mokotjo opgezette counter af te ronden.Van Haaren schoot na ruim een half uur uit een vrije trap de 0-3 binnen, waarna Isoufi op slag van rust attent was en in de rebound een gekeerde inzet van Leerdam alsnog tot doelpunt promoveerde.

Tijdens de tweede helft van het eerste duel na het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Mario Been zorgde Leerdam met een rake kopbal na een corner van invaller Auassar al snel voor de 0-5. Een raak afstandschot van Nelom na 73 minuten betekende het startschot voor een productieve slotfase, waarin Feyenoord via achtereenvolgens Fernandez, El Ahmadi en Auassar snel uitliep naar 0-9.Het hoogtepunt van de avond werd verzorgd door El Ahmadi. De middenvelder zorgde met een schitterend afstandsschot in de slotfase voor de dubbele cijfers, waarna Van Haaren in de blessuretijd de eindstand op 0-11 bepaalde. Hiermee sloot Feyenoord ook het vierde duel van de voorbereiding winnend af.FC Horst – Feyenoord 0-11

Scoreverloop:
5’ 0-1 Biseswar
22’ 0-2 Cabral
33’ 0-3 Van Haaren
44’ 0-4 Isoufi
55’ 0-5 Leerdam
73’ 0-6 Nelom
78’ 0-7 Guyon Fernandez
80’ 0-8 El Ahmadi
83’ 0-9 Auassar
87’ 0-10 El Ahmadi
90’ 0-11 Van Haaren

Opstelling Feyenoord: Mulder (46’ Lamprou); Leerdam, Ramsteijn (60’ De Vrij), Vlaar (60’ Martins Indi), Nelom; Mokotjo, Van Haaren, Clasie; Biseswar (46’ El Ahmadi), Isoufi (46’ Guyon Fernandez) en Cabral (46’ Auassar).