Fris Feyenoord te sterk voor BVV Barendrecht

Feyenoord heeft zaterdag het eerste deel van de voorbereiding afgesloten met een prima 0-5 overwinning op BVV Barendrecht. De Rotterdammers waren heer en meester tegen de ploeg uit de Topklasse en lieten in de stromende regen bij vlagen uitstekend voetbal zien. Ron Vlaar nam met twee fraaie treffers een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening, terwijl ook Diego Biseswar, Guyon Fernandez en Shabir Isoufi trefzeker waren. Voor Feyenoord betekende de zege op Barendrecht het eind van het trainingskamp in Ermelo. Het duel met de ploeg uit de Topklasse was tevens de laatste wedstrijd in de voorbereiding tegen een amateurploeg.
Zelden zal Darley een rustigere middag als keeper hebben gehad dan zaterdag op sportpark De Bongerd in Barendrecht. Slechts een handvol doeltrappen hoefde de Braziliaanse keeper, die de eerste helft het doel van Feyenoord verdedigde, te nemen. Barendrecht loste weliswaar een klein aantal schoten, maar deze misten de juiste richting.

Zo rustig als Darley het had, zei alles over het verloop van de eerste helft van de wedstrijd. De toeschouwers in Barendrecht zagen tot de rust eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Een fris ogend Feyenoord combineerde in een behoorlijk tempo, zocht veelvuldig de diepte en joeg bij balverlies de tegenstander razendsnel af.

De 0-2 ruststand was zodoende een schamele weergave van de verhoudingen op het veld, al waren de twee treffers die in de eerste helft vielen van grote schoonheid. Ron Vlaar kegelde na ruim twintig minuten een vrije trap vanaf dertig meter afstand achter doelman Mark Zegers. Ruim tien minuten later verdubbelde Diego Biseswar de score door na een uitstekende steekpass van Leroy Fer dezelfde keeper met een laag schot te passeren.

Feyenoord liet daarnaast enkele grote mogelijkheden liggen om verder uit te lopen tegen de ploeg uit de Topklasse. Zo kwam Vlaar na een halfuur spelen een teen te kort om een harde voorzet van Biseswar binnen te glijden, terwijl Sekou Cissé op slag van rust vrij op het doel van Barendrecht af mocht maar op het lichaam van de keeper schoot.

Na rust bleef Feyenoord verzorgd voetballen, ook nadat trainer Leon Vlemmings uiteindelijk zijn volledige basiselftal had gewisseld. Voor dat het zover was wisten Vlaar en Guyon Fernandez de score nog op te schroeven tot 0-4. Vlaar kopte kort na rust raak uit een hoekschop, terwijl Fernandez dat een kwartier later deed uit een voorzet van Jerson Cabral.

Shabir Isoufi, de vervanger van Fernandez in de laatste 25 minuten van de wedstrijd, bepaalde kort voor tijd de eindstand door een voorzet van Ruben Schaken prima binnen te schuiven.

BVV Barendrecht – Feyenoord 0-5
24’ 0-1 Vlaar
37’ 0-2 Biseswar
50’ 0-3 Vlaar
64’ 0-4 G. Fernandez
83’ 0-5 Isoufi

Geel: Vlaar

Opstelling Feyenoord: Darley (46’ Lamprou); D. Fernandez (61’ Leerdam), De Vrij (61’ Schenkeveld), Vlaar (61’ Ramsteijn), Martins Indi (61’ Nelom); El Ahmadi (61’ Van Haaren), Clasie (46’ Mokotjo), Fer (61’ Auassar); Biseswar (61’ Schaken), G. Fernandez (65’ Isoufi) en Cissé (46’ Cabral).