Feyenoord overtuigt in Dordrecht met ruime zege

Feyenoord heeft dinsdagavond haar 103de verjaardag luister bijgezet met een overtuigende 0-4 overwinning op FC Dordrecht. In het GN Bouw Stadion waren de Rotterdammers vooral voor rust heer en meester en hadden halverwege de wedstrijd al een 0-4 voorsprong te pakken door treffers van achtereenvolgens Leroy Fer, Kelvin Leerdam, Guyon Fernandez en Sekou Cissé. Deze ruime marge werd in de tweede helft niet verder uitgebouwd, maar desondanks kon Feyenoord vooral vanwege het voor rust getoonde spel meer dan tevreden terug kijken op de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen een professionele tegenstander.
Aan de Krommedijk was er geen moment sprake van een echte wedstrijd, want vanaf de eerste minuut was het klassenverschil tussen beide ploegen groot. Feyenoord creëerde de ene na de andere kans en FC Dordrecht mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts vier keer het hoofd had moeten buigen. Met een uitblinkende Jordy Clasie op het middenveld werden keer op keer de zwakke plekken in de Dordtse verdediging blootgelegd.

Fer was na ruim een kwartier spelen de speler die voor het openingsdoelpunt zorgde, door dicht bij het doel van Dordrecht attent te reageren op een indraaiende vrije trap van Diego Biseswar. Fer stond tien minuten later ook aan de basis van de 0-2, door Leerdam vanaf het middenveld met een boogbal de diepte in te sturen. Leerdam zette Nick Coster opzij en schoot van dichtbij raak door de benen van Stef Doedee.

De keeper van FC Dordrecht kon zijn hart ophalen, want zijn doel werd met grote regelmaat onder vuur genomen door de spelers van Feyenoord. Doedee wist meerdere treffers te voorkomen, maar moest na een half uur eerst toezien hoe Fernandez op enkele meters van het doel een teruggelegde bal van Biseswar binnenschoot, waarna Cissé even later zelfs de 0-4 aan liet tekenen.

Met liefst zeven verse krachten en Kamohelo Mokotjo als aanvoerder bleef Feyenoord in de tweede helft weliswaar de aanval zoeken, maar zo voortvarend als voor de onderbreking ging het niet meer. Lange tijd bleven grote kansen uit, waar de Rotterdammers aan de andere kant zelf ook geen moment in de problemen kwamen.

Doordat Feyenoord ook in de slotfase niet meer tot scoren kwam, eindigde het duel met FC Dordrecht net als een jaar eerder in een 0-4 overwinning voor de Rotterdammers. Dat de thuisploeg in de laatste minuten geen eretreffer wist te maken, was volledig te danken aan Erwin Mulder die scherp reageerde op de spaarzame kansen die Dordrecht tot slot kreeg.

FC Dordrecht – Feyenoord 0-4