Fanshop
Fanshop

Ronald Koeman hoofdtrainer Feyenoord

Ronald Koeman wordt de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 48-jarige oud-Feyenoorder zal een contract voor één jaar tekenen. Koeman was eerder trainer bij Barcelona B, Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. In De Kuip wordt hij de opvolger van Mario Been. De technische staf van Feyenoord zal verder bestaan uit Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. De club zou Patrick Lodewijks graag nog als keeperstrainer toegevoegd zien aan deze staf en is met hem daarover nog in gesprek. Met Leon Vlemmings is de club inmiddels overeengekomen dat partijen per direct uit elkaar gaan. Aanstaande maandag zal Koeman voor het eerst de training van Feyenoord leiden. Maandagmiddag wordt de nieuwe technische staf dan officieel gepresenteerd in De Kuip.

Koeman kijkt uit naar de uitdaging bij Feyenoord: ‘Overbodig om te zeggen dat Feyenoord voor mij een geweldige club is om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken. Met Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst heb ik straks geweldige assistenten naast me, die ik bovendien al goed ken. Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie. Met de spelers en de hele club deel ik de brandende ambitie om te laten zien dat we veel meer kunnen dan uit het recente verleden is gebleken.’

Technisch directeur Martin van Geel is zeer tevreden met het vastleggen van Koeman. Hij kijkt met een zeer goed gevoel terug op de contacten tussen de club en de trainer. ‘De gesprekken zijn de afgelopen dagen zeer voortvarend verlopen’, zegt Van Geel. ‘Veelzeggend en mooi is dat we het nauwelijks over geld hebben gehad, maar voornamelijk over de ambitie die Feyenoord en Ronald delen om ons te revancheren na mindere resultaten.’

Koeman was tussen 1995 en 1997 als speler actief in De Kuip en speelde in totaal 61 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Als voetballer kwam hij verder uit voor FC Groningen, Ajax, PSV en FC Barcelona. Hij speelde 78 keer voor het Nederlands elftal. Met zijn aanstelling als hoofdcoach bij Feyenoord heeft Koeman een bijzondere primeur. Niet eerder was iemand als speler én als trainer actief bij de traditionele top drie Feyenoord, Ajax en PSV. Ronald Koeman treedt als trainer van Feyenoord in de voetsporen van zijn broer Erwin, die tussen 2005 en 2007 hoofdtrainer in De Kuip was.

De nieuwe technische staf gaat volledig bestaan uit trainers die een achtergrond hebben als speler van Feyenoord. Koeman, Van Gastel en Van Bronckhorst waren tussen ’96 en ’97 zelfs ploeggenoten in De Kuip. De drie leden van de technische staf speelden gezamenlijk bijna 380 competitiewedstrijden voor Feyenoord.

Van Gastel was sinds het seizoen 2007/2008 coach van het hoogste jeugdelftal van Feyenoord, Onder 19. Hij slaagde afgelopen seizoen voor de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB en had als trainer op Varkenoord een belangrijk aandeel in de ontwikkeling en doorbraak van een groot aantal spelers van de huidige selectie. Van Bronckhorst behaalde tijdens het afgelopen voetbaljaar het diploma TC1 en liep in het kader van die cursus onder meer stage bij de eerste selectie van Feyenoord.