Fer schiet Feyenoord langs SC Veendam

Feyenoord heeft vrijdagavond ook de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding in winst omgezet. De Rotterdammers kwamen uit tegen SC Veendam na een uur spelen nog wel op achterstand, maar Leroy Fer stelde in de laatste twintig minuten met twee treffers alsnog de zege veilig. Op de bank nam Jean-Paul van Gastel de honneurs als eindverantwoordelijke waar. De coach werd donderdag samen met Giovanni van Bronckhorst aangesteld als assistent van Ronald Koeman, de nieuwe hoofdcoach van Feyenoord die aanstaande maandag start in Rotterdam.
Zo flitsend als eerder deze week tegen FC Dordrecht ging het de eerste helft niet tegen de Veendammers, maar desondanks creëerde Feyenoord voor de rust vier uitgespeelde kansen. Zo werd Karim El Ahmadi na ruim een half uur door Ron Vlaar met een steekpass vrij voor Veendam-doelman Leonard Nienhuis gezet, maar de middenvelder schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Voor Feyenoord, dat zelf geen kans weggaf, waren de overige drie doelpogingen van Guyon Fernandez, die steeds aan het einde van een Rotterdamse aanval stond. De centrumspits had zijn vizier echter niet op scherp staan, waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Aan het begin van de tweede helft waren de eerste kansen voor Jordy Clasie, die tweemaal met een afstandsschot doel probeerde te treffen. Zijn eerste inzet ging rakelings naast, de tweede poging was minder nauwkeurig en eindigde op enkele meters van het Veendam-doel.

Na ruim een uur spelen was het bij de eerste de beste kans direct raak voor SC Veendam, toen Pepijn Kluin een voorzet van Anco Jansen achter invaller Kostas Lamprou schoot. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de onverwachte voorsprong, want binnen tien minuten trok Feyenoord de stand via Fer gelijk. De middenvelder werkte een afgeslagen voorzet van Diego Biseswar met een volley binnen.

Tijdens het laatste kwartier was net als tijdens de gehele wedstrijd het meeste balbezit voor Feyenoord en bleef de ploeg onder leiding van Van Gastel aandringen, waar het vlak voor tijd de beloning voor kreeg. Invaller Jerson Cabral draaide een vrije trap scherp voor het doel langs, waarna Fer bij de tweede paal met zijn tweede treffer van de avond de verdiende overwinning veiligstelde.

SC Veendam – Feyenoord 1-2