Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Koeman leidt eerste training Feyenoord

Ronald Koeman heeft maandagochtend zijn eerste groepstraining geleid als coach van Feyenoord. De oefenmeester startte even na half elf de oefensessie op Varkenoord, waar ruim duizend supporters getuige waren van de vuurdoop van de voormalige Feyenoord-speler als eindverantwoordelijke van het eerste elftal van de Rotterdamse club. Koeman gebruikte de groepstraining om de spelersgroep te observeren en liet zich ook direct nadrukkelijk gelden in de coaching.


Koeman had op Varkenoord onder goede weersomstandigheden de beschikking over achttien veldspelers en de doelmannen Erwin Mulder en Kostas Lamprou. Na de warming-up onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg nam keeperstrainer Patrick Lodewijks de beide doelmannen apart voor een keeperstraining. Koeman en zijn assistent Jean-Paul van Gastel leidden tegelijkertijd een positiespel dat door de veldspelers werd afgewerkt. Koeman legde het spel meerdere malen stil om zijn spelers van aanwijzingen te voorzien.



Aansluitend stond er een partijvorm tien tegen tien op een heel veld op het programma. Koeman hanteerde tijdens dit onderdeel de scheidsrechtersfluit en begaf zich al coachend tussen de spelers. De oefenmeester zag onder meer Ricky van Haaren en Kamohelo Mokotjo met schitterende afstandschoten doel treffen. Beide middenvelders viel hierop een applaus van de alom aanwezige supporters ten deel.



Rond kwart over twaalf zat de eerste training onder leiding van Ronald Koeman er uiteindelijk op. De coach wordt aan het begin van de middag samen met Van Gastel aan de pers gepresenteerd. Dinsdag staan de volgende trainingen onder leiding van de nieuwe technische staf – die verder bestaat uit de vanwege vakantie nog afwezige assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst – op het programma. Die dag traint Feyenoord om 10.30 uur en 14.00 uur op Varkenoord.