Fanshop
Fanshop

Pittige duels tijdens tweede groepstraining Koeman

De tweede groepstraining van Feyenoord onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ronald Koeman heeft dinsdagochtend voor een groot deel in het teken gestaan van een partijvorm waarin teams van vier veldspelers en een keeper het tegen elkaar opnamen op een klein veld. Tijdens dit trainingsonderdeel ging het er op een druilerig Varkenoord pittig aan toe en werden de spelers doorlopend gecoacht door Koeman en zijn assistent Jean-Paul van Gastel.
De nieuwe technische staf beschikte tijdens de oefensessie net als een dag eerder over achttien veldspelers en de doelmannen Erwin Mulder en Kostas Lamprou. Na een warming-up werd er onder meer een passoefening afgewerkt, waarna de groepstraining werd afgesloten met de partijvorm, die door de spelers werd afgewisseld met een loopoefening onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg.Sekou Cissé, Bart Schenkeveld en Shabir Isoufi hadden zich na de passoefening al afgesplitst van de rest van de spelersgroep en werkten aan de rand van het drukbezochte trainingsveld een individueel programma af onder leiding van hersteltrainer Marcel Cas.

Een drietal spelers liet zich in zijn geheel niet zien op Varkenoord. Bruno Martins Indi en Darley lieten afgelopen vrijdag reeds verstrek gaan tijdens het oefenduel in en tegen Veendam. De verdediger en de doelman kampen met liesklachten en werken individueel aan hun herstel. Miquel Nelom was er wel bij tegen SC Veendam en maakte aan de Langeleegte de eerste helft vol, maar raakte in dat duel geblesseerd aan zijn knie. Het herstel van de jeugdinternational wordt van dag tot dag bekeken.