Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Koeman stapt hoopvol uit helikopter

Ronald Koeman stapte dondermiddag met een boodschap van hoop uit de helikopter die de nieuwe coach van Feyenoord en de vier aanwinsten tijdens de Open Dag afleverde in De Kuip. De oefenmeester liet aan het legioen weten dat zijn eerste dagen in Rotterdamse dienst hem hoopvol hadden gestemd voor het komende seizoen. ‘Het elftal is bijzonder talentvol’, zei hij even nadat hij uit de helikopter was gestapt. ‘Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en we zijn klaar voor aanstaande zondag. We hopen dat de wedstrijd tegen Málaga het begin wordt van een mooi seizoen.’


De coach werd in de helikopter vergezeld door Kaj Ramsteijn, Jordy Clasie, Miquel Nelom en Guyon Fernandez, die alle vier bij het uitstappen op een luid applaus konden rekenen van de supporters van Feyenoord. De officiële presentatie ging gepaard met veel vuurwerk, wat ook Erwin Mulder niet was ontgaan. ‘We gaan vlammen’, sprak de doelman tot de supporters. ‘Ik heb ontzettend veel vertrouwen in het komende seizoen. De spelersgroep is jong en talentvol.’





Op het moment dat de helikopter landde op het veld, had het publiek er al ruim drie kwartier binnenprogramma opzitten. Popgroep Adlicious trapte even na twee uur af in De Kuip met een spetterend optreden, waarna achtereenvolgens de medische en de technische staf en een groot deel van de spelersgroep op spectaculaire wijze werd gepresenteerd. Uit alle vier de hoeken van het stadion kwamen de voetballers onder begeleiding van vuurwerk het veld op waar zij door de presentatoren Peter Houtman en Koert Westerman aan de circa twintigduizend supporters werden voorgesteld.



Tijdens de officiële spelerspresentatie – die werd opgesierd door twee optredens van Lee Towers – was de interactie tussen de voetballers en het legioen net als tijdens de rest van de Open Dag groot. De supporters moedigden de spelers aan en zongen hun helden toe, waar de spelers antwoorden door vele tientallen gesigneerde ballen de supportersvakken op te schieten en te gooien.



Nadat de selectie tijdens het ‘You’ll never walk alone’ van Lee Towers een ronde langs het veld had gemaakt, zat het binnenprogramma erop en spoedden de spelers zich naar de diverse punten rondom De Kuip om handtekeningen uit te delen.