Fanshop
Fanshop

Ambitieus Málaga nog ongeslagen in Nederland

Feyenoord speelt zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het Spaanse Málaga. De club uit de Primera Division verblijft voor een trainingskamp in Nederland en was de afgelopen dagen in oefenwedstrijden al te sterk voor FC Utrecht (0-3) en Roda JC Kerkrade (1-2). Zondag is Málaga de tegenstander van Feyenoord in de openingswedstrijd in De Kuip en hopen de Spanjaarden hun ongeslagen status tijdens de voorbereiding in Nederland te behouden. Zondagavond vliegt de ploeg terug naar Spanje.
Málaga is in de zomer van 2010 begonnen aan een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis. De schatrijke zakenman Abdullah Al-Thani wordt dan de nieuwe eigenaar van de club. Hoewel Málaga de afgelopen dertig jaar tussen de hoogste Spaanse divisies heeft gejojood, wordt bij de komst van Al Thani als doel gesteld om tenminste structureel in Primera Division te gaan spelen. Die plannen kunnen al snel naar boven worden bijgesteld, met dank aan forse investeringen van de nieuwe eigenaar.
 
Zo wordt in 2010 Manuel Pellegrini aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De Chileense manager leidde eerder Villarreal naar de halve finale van de Champions League en kreeg in het seizoen 2009/2010 een kans bij Real Madrid. Pellegrini mag zijn selectie flink versterken en verleidt onder meer Martin Demichelis van Bayern München en Julio Baptista (ex-Real Madrid en -AS Roma) voor een overstap naar Malaga. Met de twee internationals in de gelederen eindigt de ploeg afgelopen seizoen als elfde in de competitie.
 
De meest opvallende transfer volgt als Ruud van Nistelrooy in juni van dit jaar transfervrij wordt overgenomen van Hamburger SV. De spits, die in 2007 bij Real Madrid nog topscorer is geworden van Spanje, gelooft in de plannen van de club en wordt in het stadion van Málaga ontvangen door 15.000 uitzinnige supporters. Nog in dezelfde maand maakt Málaga ook de komst van Joris Mathijsen en de Franse international Jérémy Toulalan bekend, terwijl eerder ook al Spaans international Nacho Monreal en Argentijns jeugdinternational Diego Buenanotte werden vastgelegd.
 
Met een begroting van 100 miljoen euro voor dit seizoen komt Málaga nog niet in de buurt van die van de grootmachten FC Barcelona en Real Madrid, die elk circa vier keer zoveel begroot hebben, maar de club van Al Thani is desondanks een meer dan serieuze speler in de hoogste Spaanse divisie geworden. Het is aan Pellegrini de taak om van de bijeen gekochte selectie een hecht team te formeren, dat hij uiteindelijk naar de Spaanse subtop moet gaan loodsen. Inmiddels heeft hij daarvoor ruim dertig spelers tot zijn beschikking, onder wie de recent aangetrokken Santi Cazorla, die twintig miljoen euro kostte. De concurrentie is groot binnen de ploeg, dus er staat wat op het spel voor de spelers van Málaga als ze zondag naar De Kuip komen.
 
Van Nistelrooy hoeft zich waarschijnlijk niet zo druk te maken om die concurrentiestrijd. Hij heeft zo zijn eigen redenen om tegen Feyenoord iets moois te willen laten zien. Voor het eerst sinds tijden zal hij namelijk weer als clubvoetballer in De Kuip aan het werk te zien zijn. ‘Ik kijk er daarom naar uit om weer tegen Feyenoord te spelen’, zegt Van Nistelrooy. ‘Een wedstrijd in een volle Kuip tegen Feyenoord blijft leuk en apart.’  
 
Feyenoord tegen Málaga wordt zondag om 14.30 uur gespeeld. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar, vanaf 17,50 euro per stuk. Een kaart kopen kan onder meer tot en met de wedstrijddag aan de loketten van Feyenoord Service & Tickets. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot het openingsduel.