Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 start voorbereiding met ruime zege

Feyenoord/Excelsior onder 19 en onder 18 hebben zaterdag de eerste wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt. O/19 won op bezoek bij Lommel United onder leiding van de nieuwe trainer Damiën Hertog met 1-8. Bij O/19 deden selectiespelers Dani Fernández en Bast Schenkeveld ritme op. De twee verdedigers zijn op de terugweg, nadat ze vorig seizoen kampten met langdurig blessureleed. O/18 won een mini-toernooi bij NEC/FC Oss A1. Van de twee duels won O/18 er één, de andere eindigde gelijk.
ONDER 19 VEEL TE STERK VOOR LOMMEL
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft het eerste duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog, die zijn debuut maakte als hoofdcoach van O/19, versloeg Lommel United met 1-8.
 
Selectiespelers Dani Fernández en Bart Schenkeveld gebruikten het oefenduel van het hoogste jeugdteam om ritme op te doen. Beiden zijn op de weg terug na een zware blessure. Fernández speelde 70 minuten, terwijl Schenkeveld één helft meedeed.
 
‘Het was vooral zaak om een goed gevoel op te doen’, blikte Hertog terug op de seizoensopening. ‘Dat is gelukt. De spelopvatting was goed, er is veel arbeid geleverd en we hebben vooral heel veel plezier uitgestraald.’
 
Met Fernández en Schenkeveld in de basis had O/19 vanaf het begin een overwicht. De Belgische opponent kon in de openingsfase nog wel aardig bijblijven, maar moest daarna al snel haar meerdere erkennen in Feyenoord/Excelsior. Na twintig minuten opende Bryan van der Laan de score, waarna door een treffer van Elvis Manu en een eigen doelpunt de marge voor rust op drie kwam.
 
In de tweede helft bracht Hertog een sterk gewijzigd team in het veld. Via een doelpunt van Joshua Steenvoorden en twee treffers van Jon-Joost Cornelissens liepen de Rotterdammers al snel verder uit.
 
In de slotfase zorgden Manu en Joey van der Velden voor de zevende en achtste Rotterdamse treffer. Drie minuten voor tijd deed de thuisclub nog iets terug, waardoor de eindstand op 1-8 werd bepaald.
 
Lommel United O/19 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-8
Scoreverloop:
20’ 0-1 Van der Laan                      70’ 0-6 Cornelissens
30’ 0-2 Manu                        72’ 0-7 Manu
35’ 0-3 e.d.                            82’ 0-8 Van der Velden
55’ 0-4 J. Steenvoorden       87’ 1-8
56’ 0-5 Cornelissens
 
Beginopstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Dani Fernández , Schenkeveld , Rutten, Van Huijgevoort; M. Steenvoorden, Van der Laan, Sleegers; Van der Velden, Blij en Manu.
 
ONDER 18 WINT MINI-TOERNOOI BIJ NEC/FC OSS
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag een mini-toernooi bij NEC/FC Oss A1 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde tegen de thuisclub en ADO Den Haag A1. Het waren voor O/18 de eerste wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een zege en een gelijkspel mochten de Rotterdammers zich de winnaar noemen.
 
Nadat NEC/FC Oss in de eerste wedstrijd ADO Den Haag met 2-0 had verslagen, stond het duel tussen de thuisploeg en Feyenoord/Excelsior op het programma. In de 45 minuten durende wedstrijd gingen beide ploegen in de beginfase gelijk op. Na tien minuten kwam O/18 op voorsprong via de Bulgaarse stagespeler Lazarov.
 
Daarna hadden de Rotterdammers het betere van het spel. In het tweede deel van de wedstrijd werd niets weggeven en toen Robbert Olijfveld na een halfuur voor de 0-2 zorgde, was de wedstrijd beslist.
 
Na een kwartier rust stond Feyenoord/Excelsior vervolgens tegenover ADO Den Haag. Met een aantal frisse krachten waren de Rotterdammers niet bij machte de Hagenaars echt pijn te doen. Vermoeidheid leek daarbij een rol te spelen. Middenvelder William Geyah Darjij kreeg oog in oog met de doelman van ADO nog wel een goede kans op de openingstreffer, maar miste.
 
‘We hebben meer dan goed partij geboden aan twee A1-teams en dat heeft me aangenaam verrast’, vertelde Gösgens na afloop. ‘Het waren twee prima potjes om er weer in te komen.’
 
NEC/FC Oss A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-2
Scoreverloop:
10’ 0-1 Lazarov
30’ 0-2 Olijfveld
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Maatsen, Van Beek, Samsey, Gomez Niëto; Thong, Olijfveld, Dercks; Boulfalfal (25’ Janssen), Lazarov en Kiyomoto.
 
ADO Den Haag A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-0
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18 tegen ADO Den Haag: Franken; Gomez Niëto, Van Beek, Samsey, Maatsen; Thong, Geyah Darjij, Knoester; Erceg, Lazarov en Janssen.