Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Legioen juicht oud-Feyenoorders toe bij reünie

Het legioen van Feyenoord heeft zondag voorafgaand aan de openingswedstrijd de jaarlijkse reünie van oud-Feyenoorders aangegrepen om vele voormalige spelers van de club nog eenmaal toe te juichen. Voetballer van vele generaties hadden zich voor de traditionele groepsfoto op het veld van De Kuip verzameld, onder wie Pierre van Hooijdonk, Guus Haak, Roy Makaay, Paul Bosvelt, Eddy Pieters Graafland en Ben Wijnstekers.
De oud-Feyenoorders werden om 12.00 uur welkom geheten in de Guus Brox Zaal in De Kuip door Gerard Kerkum. Hij stond daarbij in het bijzonder stil bij de oud-spelers en -trainers die het afgelopen jaar zijn overleden, te weten Fred Blankemeijer, Coen Moulijn, Wiel Coever en Peter Feteris. Ook werden de sponsoren ASR, Van Drie Groep en Kramer Group bedankt voor het mogelijk maken van de reünie.



Na een hapje en een drankje zochten alle oud-spelers het hoofdveld in De Kuip op, waar de traditionele groepsfoto werd gemaakt. Op het veld werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de oud-Feyenoorders die het afgelopen jaar zijn overleden, alvorens de huisfotograaf van Feyenoord de volledige groep op de gevoelige plaats vastlegde. Daarbij was het wachten eerst op Mike Obiku, die zich een paar minuten te laat op het veld meldde en daar met een ovationeel applaus werd ontvangen door het legioen. Tegen die tijd hadden ook trainers en oud-Feyenoorders Ronald Koeman, Jean-Paul van Gastel, Patrick Lodewijks en materiaalman Carlo de Leeuw zich al bij het gezelschap op het veld gevoegd.



Nadat de foto was gemaakt maakten de Feyenoord-supporters nog een keer van de gelegenheid gebruik om hun helden toe te juichen. Onder meer Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk werden nog eenmaal toegezongen, terwijl ook de spelers die in 1970 de Europa Cup wonnen met Feyenoord op een groot applaus konden rekenen.