Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Málaga effectiever dan Feyenoord in De Kuip

Feyenoord heeft zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een krappe nederlaag tegen Málaga. De Rotterdammers, die tot dusver ongeslagen waren in de voorbereiding, gingen met 0-2 onderuit door doelpunten van Monreal en Kris. Diego Biseswar ontbrak in de openingswedstrijd wegens een buikblessure.
Voor Feyenoord was de openingswedstrijd niet alleen de eerste onder leiding van de nieuwe trainer Ronald Koeman, maar ook de eerste serieuze krachtmeting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat de Rotterdammers tot dusver ongeslagen waren tegen amateurclubs en ploegen uit de eerste divisie, was al voorafgaand aan de wedstrijd tegen Málaga duidelijk dat de tegenstander uit de Spaanse Primera Division van een andere orde was.Dat werd in De Kuip al binnen een minuut bevestigd, toen Stefan de Vrij balverlies leed en Málaga bijna direct wist te profiteren. Spits Seba schoot maar net voorlangs. Het foutje van De Vrij bleek een zeldzame in de eerste helft, want tot aan de rust had Feyenoord weinig problemen met de Spaanse tegenstander en deed de thuisploeg voetballend zeker niet onder voor de bezoekers.Wel waren de grootste kansen voor de ploeg van trainer Manuel Pellegrini. Zo schoot Ruud van Nistelrooy na twintig minuten raak, na een snelle combinatie over de linkerkant, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten later probeerde Santi Cazorla het van afstand, maar zijn schot werd gered door Erwin Mulder. De doelman had op slag van rust ook een passend antwoord op een ziedend schot van Ruud van Nistelrooy.

Even eerder had Guyon Fernandez de grootste kans voor Feyenoord gehad. De spits werd uitstekend in de diepte gestuurd door de sterk spelende Jordy Clasie en schoot op volle snelheid op het lichaam van de uitkomende doelman van Málaga.Feyenoord wist zo tot aan de rust relatief eenvoudig op de been te blijven in De Kuip, maar zag Málaga via de eerste de beste kans in de tweede helft op voorsprong komen. Verdediger Monreal kwam daarbij helemaal op over de linkerflank en zag zijn voorzet zomaar binnenvallen bij de tweede paal.Feyenoord kreeg met name in het kwartier dat volgde goede kansen om de stand weer in evenwicht te brengen, maar deze waren niet aan de Rotterdammers besteed. Zo werd een kiezelharde kopbal van Ron Vlaar uit een hoekschop van de lijn gered, schoot Clasie van afstand net naast en liftte Karim El Ahmadi een boogbal net over de lat.Waar Feyenoord kansen op de gelijkmaker liet liggen, toonde Málaga zich aan de andere kant van het veld effectiever. Tot aan de slotfase kregen de Spanjaarden nauwelijks mogelijkheden, maar vijf minuten voor tijd werd de eerste grote kans na de 0-1 direct verzilverd. Julio Baptista tikte een voorzet vanaf rechts nog op het lichaam van Mulder, maar de rebound kon makkelijk ingetikt worden door invaller Kris.

Feyenoord – Málaga 0-2
Scoreverloop:
47’ 0-1 Monreal
85’ 0-2 Kris

Scheidsrechter: Van Sichem

Geel: Fer (Feyenoord), Maresca, Demichelis (Málaga)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn; El Ahmadi, Van Haaren (67’ Cabral), Clasie (57’ Mokotjo), Fer; Fernandez en Cissé (66’ Schaken).
Málaga: Willy; Gamez, Demichelis, Mathijsen (60’ Kris), Monreal (60’ Joaquin); Cazorla (60’ Apono), Toulalan, Maresca (75’ Buonanotte), Duda (75’ Camacho); Van Nistelrooy (75’ Portillo) en Seba (60’ Baptista).