Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Rustige uitlooptraining voor basisspelers

De spelers die zondagmiddag aan de aftrap verschenen voor de openingswedstrijd tegen Málaga hebben maandagochtend op Varkenoord een rustige uitlooptraining afgewerkt. Onder hen ook Jordy Clasie, die tegen de Spanjaarden na een uur spelen nog uit voorzorg naar de kant ging nadat hij zich eerder in de wedstrijd had verstapt. De basisspelers liepen ontspannen uit en werkten een rondo af, waaraan ook hoofdtrainer Ronald Koeman deelnam.
Nadat de oefensessie er voor de basisspelers op zat, nam een aantal van hen op Varkenoord plaats aan de rand van het tweede trainingsveld om te kijken naar de verrichtingen van de rest van de selectie. Zij zagen hoe onder leiding van assistent-trainer Jean-Paul van Gastel een aantal pittige partijen werden afgewerkt op een klein veld.



Door de afwezigheid van de geblesseerde Darley en de uitlooptraining die er voor Erwin Mulder op het programma stond, bleef er met Kostas Lamprou binnen de eerste selectie maar één doelman over. Daardoor mocht jeugdspeler Bryan Struis aansluiten en tijdens de partijvorm een van de doelen verdedigen. De doelman van Feyenoord/Excelsior onder 19 werkte eerst nog een keeperstraining onder leiding van Patrick Lodewijks af.



De jeugdinternationals Miquel Nelom en Bruno Martins Indi lieten zich ook weer zien op Varkenoord. Beide linkervleugelverdedigers zijn op de weg terug na licht blessureleed en maakten een deel van de groepstraining mee. Ze lieten alleen de afsluitende partijvorm aan zich voorbijgaan en deden in plaats daarvan een loopoefening.