Fanshop
Fanshop

Martins Indi bij wedstrijdselectie tegen Excelsior

Bruno Martins Indi maakt vrijdagavond deel uit van de wedstrijdselectie voor de seizoensopening tegen Excelsior, zo liet hoofdtrainer Ronald Koeman donderdagmiddag in De Kuip weten. De verdediger is hersteld van de heupblessure die hem tijdens de oefenduels met SC Veendam en Málaga aan de kant hield. Martins Indi trainde de afgelopen twee dagen voor het eerst weer voluit mee met de spelersgroep. ‘Een wedstrijd komt misschien wat snel, maar verdedigend hebben we weinig opties’, zei Koeman. ‘Tegen Málaga hadden we zelfs helemaal geen verdediger op de bank zitten. Het is goed dat Bruno er weer bij is.’
Naast Martins Indi hervatte deze week ook Miquel Nelom de groepstraining. De linkervleugelverdediger wordt echter vrijdag nog niet ingezet tegen Excelsior, maar zal overdag samen met Bart Schenkeveld en Dani Fernández een training afwerken. Zaterdag zullen de drie verdedigers met Jong Feyenoord/Excelsior een oefenwedstrijd spelen tegen Topklasser Barendrecht. ‘In die wedstrijd kunnen de jongens ritme opdoen’, aldus Koeman.

De oefenmeester had verder goed nieuws te melden over Leroy Fer. De middenvelder verliet woensdagochtend de groepstraining voortijdig met een enkelblessure, maar trainde donderdag grotendeels weer mee met zijn ploeggenoten. ‘Uit voorzorg hebben we Leroy buiten het partijspel gehouden, maar we gaan ervan uit dat hij fit is om tegen Excelsior te spelen’, zei Koeman. De oefenmeester zei te hopen dat Diego Biseswar volgende week weer inzetbaar is. De aanvaller ontbreekt vrijdagavond tegen Excelsior vanwege een lichte buikblessure.