Fanshop
Fanshop

Feyenoord opent seizoen met zege in stadsderby

Feyenoord heeft vrijdagavond het seizoen 2011/2012 geopend met een 0-2 overwinning op Excelsior. De zege op Woudestein kwam zijn geheel in de tweede helft tot stand. Feyenoord was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist het overwicht pas na rust uit te drukken in de score, dankzij een treffer van Guyon Fernandez en een eigen doelpunt van Leen van Steensel. Naast Fernandez maakten Jordy Clasie en Kaj Ramsteijn hun officiële debuut voor Feyenoord in het duel met hun vorige club. Feyenoord staat dankzij de zege tenminste voor een dag aan kop in de eredivisie.Een uitverkocht Woudestein zag in de eerste helft eenrichtingsverkeer richting het doel van Excelsior-keeper Wesley de Ruiter. Al in de eerste minuten van de eerste wedstrijd van het seizoen liet Feyenoord twee grote mogelijkheden liggen om op voorsprong te komen tegen Excelsior. Zo schoot Sekou Cissé hard op het lichaam van De Ruiter, waarna Fernandez net te laat kwam om de rebound binnen te tikken. Nog geen minuut later schoot de spits uit kansrijke positie net naast.De eerste minuten waren kenmerkend voor het spelbeeld tot de rust. Feyenoord zette Excelsior vrijwel constant onder druk, maar het schortte aan de afwerking. Net zoals een week eerder tijdens de openingswedstrijd tegen Málaga wisten de Feyenoorders elkaar met name op middenveld makkelijk te vinden, terwijl ook de spelers op de flanken regelmatig in stelling werden gebracht. In het zestienmetergebied van de tegenstander werd alleen te weinig gevaar gesticht door Feyenoord.Feyenoord probeerde het daarom steeds vaker van afstand, maar eveneens zonder succes. De grootste mogelijkheid kwam na een halfuur spelen op die manier op naam van Jerson Cabral, die na een dieptepass van Leroy Fer de uitgekomen keeper uitspeelde, maar daarna van grote afstand over mikte. Vijf minuten voor rust kreeg Fer zelf nog een grote kans om Feyenoord alsnog de verdiende voorsprong te bezorgen, maar nadat hij twee verdedigers had omspeeld ging zijn schot via het lichaam van de derde naast.
 

Na rust waren de rollen op het veld kortstondig omgedraaid. Maar juist op het moment dat Excelsior het initiatief naar zich toe begon te trekken, zorgde Fernandez met het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen voor de bevrijdende voorsprong voor Feyenoord. De spits kreeg de bal zomaar voor zijn voeten in het strafschopgebied, nadat de verdediging van Excelsior een voorzet van Cissé niet wist weg te werken. Fernandez wist wel raad met het buitenkansje en schoot tien minuten na rust de 0-1 binnen.Excelsior begon na de treffer van Fernandez meer druk naar voren te zetten, wat aan de andere kant van het veld meer ruimte opleverde voor de bezoekers. Met de snelheid van de Cabral, Fernandez en de ingevallen Ruben Schaken in de voorhoede wist Feyenoord prima van die ruimte te profiteren. Zo lag Cabral twintig minuten voor tijd aan de basis van de 0-2. De aanvaller passeerde zijn man op de rechterflank, voordat hij vanaf de achterlijn een harde voorzet gaf die via de borst van Leen van Steensel in het doel verdween.Excelsior gaf zich ondanks de marge van twee doelpunten ook in de slotfase niet makkelijk gewonnen. De thuisploeg kwam via een kopbal van oud-Feyenoorder Tim Vincken die op de lat eindigde zelfs nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar mede dankzij prima keeperswerk van Erwin Mulder kwam de zege voor Feyenoord niet meer in gevaar.Excelsior – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:
55’ 0-1 Fernandez
71’ 0-2 Van Steensel (e.d.)

Scheidsrechter: Vink

Geel: Cissé, De Vrij (Feyenoord)

Opstellingen:
Excelsior: De Ruiter; Bovenberg, Van Steensel, Nieveld, Scheimann; Vorthoren, Alberg (90’ Van Buren), Broerse; Vincken, Te Vrede (72’ Maatsen) en Oost (80’ Jansen).
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn; El Ahmadi (73’ Mokotjo), Clasie (83’ Van Haaren), Fer; Cabral, G.Fernandez en Cissé (’67 Schaken).

 

Megastad FM - Interview Mulder (Excelsior - Feyenoord) by Feyenoord Rotterdam