Koeman: ‘Resultaat stemt tevreden’

Ronald Koeman stond na afloop van zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord zeer ontspannen de pers te woord. De trainer was tevreden over het resultaat tegen Excelsior, maar zag bovendien genoeg ruimte voor verbetering. ‘Ik ben vandaag weer een stuk wijzer geworden’, glimlachte Koeman.
Feyenoord nam vrijdagavond in de tweede helft van de wedstrijd afstand van Excelsior. Toch was Koeman vooral tevreden over de manier waarop zijn ploeg voor rust had geacteerd. ‘Dat klinkt misschien gek, maar de eerste helft hebben we ondanks de kleine ruimtes op het veld toch vier goede kansen gecreëerd. We zetten snel druk bij balverlies en ons centrum speelde over de middellijn. Ik kon eigenlijk niet meer van de ploeg vragen, afgezien van dat er wel één of twee doelpunten hadden mogen vallen.’

Koeman had verwacht dat de eerste helft Feyenoord genoeg vertrouwen zou geven om de tweede helft tenminste op dezelfde voet verder te gaan, maar in plaats daarvan zag de trainer zijn ploeg na rust te slap uit de kleedkamer komen. ‘Dat vind ik onverklaarbaar’, zei hij. ‘Excelsior had de tweede helft de overhand, maar gelukkig maakten wij uit het niets de 0-1.’

De openingstreffer kwam van de voet van Guyon Fernandez, die scherp was nadat de verdediging van Excelsior een voorzet van Sekou Cissé niet wist weg te werken. ‘Dat doelpunt was een opluchting voor Guyon’, vertelde Koeman. ‘Hij is een spits met heel specifieke kwaliteiten. Hij is snel en heeft een goede actie, maar als aanspeelpunt moet hij zich nog verbeteren. Hij is heel leergierig, dus daar gaan we mee aan de slag.’

Ondanks de verbeterpunten die Koeman na afloop aandroeg, overheerste de blijdschap over de drie punten die op Woudestein werd behaald. ‘0-2 is een goede uitslag om mee te starten’, besloot de trainer. ‘We hebben vandaag drie kwartier goed gevoetbald. We hopen dat dat volgende wedstrijd weer een stuk langer is.’