Feyenoord onder 19 wint weer ruim

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag het eerste team van RKVV Roosendaal met 0-9 verslagen. Anass Achahbar en Jon-Joost Cornelissens scoorden allebei drie keer voor de ploeg van trainer Damiën Hertog. Onder 17 speelde twee duels. Eerst werd KV Mechelen O/17 met 1-7 verslagen, waarna Anderlecht O/17 met 4-1 te sterk was voor de Rotterdammers. Ook Onder 16 trof de leeftijdsgenoten van Mechelen en Anderlecht. Tegen Mechelen bleven de Rotterdammers op een 1-1 gelijkspel steken. Het duel met Anderlecht werd met 1-2 gewonnen.
ONDER 19 VEEL TE STERK VOOR EERSTE ELFTAL ROOSENDAAL

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. De Rotterdammers waren op bezoek bij zondagtweedeklasser RKVV Roosendaal met 0-9 te sterk.

In de beginfase kon de thuisploeg nog aardig partij bieden aan de ploeg van trainer Damiën Hertog, maar toen Anass Achahbar de score na een klein halfuur eenmaal had geopend was er geen houden meer aan voor de Brabanders. Doelpunten van Joey Sleegers en van diezelfde Achahbar (2x) brachten de score voor de rust al op 0-4. Defensief had O/19 de zaken uitstekend op orde, waardoor doelman Boy de Jong nauwelijks werd getest.

Na de rust bouwde een sterk gewijzigde Rotterdamse formatie de score verder uit. Het conditionele aspect ging duidelijk een rol spelen en naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Roosendaal steeds meer moeite om de Feyenoord/Excelsior bij te benen.

Jon-Joost Cornelissens was verantwoordelijk voor de vijfde en zesde Rotterdamse treffer, waarna Joey van der Velden de score op 0-7 bracht. Julian Agatowski en opnieuw Cornelissens bepaalden de eindstand uiteindelijk op 0-9.

‘Het belangrijkste is dat we opnieuw heel veel spelvreugde uitstraalde’, zei Hertog na de duidelijke zege van zijn ploeg. ‘Het tempo lag hoog en verdedigend stond het goed. Daarover ben ik zeer tevreden.’

Volgende week oefent O/19 in Zeeland tegen hoofdklasser Kloetinge.

RKVV Roosendaal – Feyenoord/Excelsior O/19 0-9
27’ 0-1 Achahbar          65’ 0-6 Cornelissens
33’ 0-2 Sleegers            78’ 0-7 Van der Velden
43’ 0-3 Achahbar          83’ 0-8 Agatowski
45’ 0-4 Achahbar          85’ 0-9 Cornelissens
57’ 0-5 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:
Eerste helft: De Jong; Rutten, Blokland, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena , Sleegers; Van der Velden, Achahbar en Manu.

Tweede helft: Spanjaart; J. van Deelen, D. van Oosten, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Laan, Sleegers; Agatowski, Blij en Cornelissens.

ONDER 17 START VOORBEREIDING MET WISSELEND SUCCES

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag de eerste oefenduels van het seizoen met wisselend succes afgesloten. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde in Mechelen tegen de leeftijdsgenoten van KV Mechelen en Anderlecht. Voor Mechelen waren de Rotterdammers met 7-1 te sterk, terwijl het duel met Anderlecht met 1-4  verloren ging.

Het duel met Mechelen O/17 was voor Feyenoord/Excelsior de eerste krachtmeting na twee weken training. Na een stroeve start liepen de Rotterdammers al snel weg bij de Belgen. Doelpunten van Quincy Knegjens, Silgio Thenu, Rick Kasdorp, Robbert de Vos, Brandon Robinson (2x) en Jesse Driebergen hielpen O/17 aan een ruime voorsprong. De thuisclub slaagde er slechts één keer in om de defensie van Feyenoord/Excelsior te verschalken.

De wedstrijd tegen Mechelen werd gespeeld in drie blokken van dertig minuten. Het tweede duel, met Anderlecht, duurde drie keer 25 minuten. De flinke eerste inspanning speelde de Rotterdammers duidelijk parten en daardoor kwam O/17 in de tweede ontmoeting minder sterk voor de dag. Bij Anderlecht speelden een aantal A-junioren mee en mede mede daardoor was de Belgische ploeg de bovenliggende partij.

Feyenoord/Excelsior verdedigde slordig, waardoor Anderlecht vrij snel kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Vooral in de eerste twee blokken slaagde O/17 er niet in om serieuze tegenstand te bieden. In de laatste 25 minuten ging dat beter en kon Rick Dekker namens de Rotterdammers scoren. Uiteindelijk eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor Anderlecht.

‘We zijn twee weken bezig, dan zijn de uitslagen van ondergeschikt belang’, vertelde Adriaanse na de duels. ‘Ik heb dingen gezien die goed gingen en ook dingen die minder goed gingen. Daar zijn deze wedstrijden voor. Met de dingen die nog niet goed gingen, gaan we de komende weken aan de slag.’

Volgende week speelt de ploeg van Adriaanse op een tweedaags internationaal B-toernooi in Tiel.

KV Mechelen O/17 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-7
Anderlecht O/17 – Feyenoord/Excelsior O/17 4-1

EERSTE OEFENDUELS LEVEREN ONDER 16 WINST EN GELIJKSPEL OP

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag de eerste twee oefenduels in de voorbereiding gespeeld. De duels met KV Mechelen O/16 en Anderlecht O/16 leverden respectievelijk een gelijkspel en een zege op voor de ploeg van trainer Gaston Taument.

‘Ik ben tevreden over wat ik heb gezien’, aldus Taumentna afloop. ‘Je geeft je ploeg voor zulke wedstrijden mee dat ze vooral simpel moeten voetballen en fit moeten blijven. Dat is goed gelukt. Ik heb een aantal hele leuke dingen gezien. Natuurlijk moeten er ook nog dingen beter, maar dat is logisch.’

De duels die Feyenoord/Excelsior in België afwerkte, duurden drie keer 25 minuten. Allereerst stonden de Rotterdammers tegenover de leeftijdsgenoten van KV Mechelen.

De Belgen kwamen in de slotfase van het eerste deel op een 1-0 voorsprong, maar Gerson Pisas bracht beide ploegen in het tweede deel in evenwicht. In de laatste 25 minuten waren de teams aan elkaar gewaagd, waardoor een gelijkspel een terechte uitslag was.

In Anderlecht trof O/16 een op papier sterkere tegenstander dan Mechelen, maar Feyenoord/Excelsior kon de formatie uit de Belgische hoofdstad uitstekend partij bieden. Na twintig minuten zette Rick van der Struis de Rotterdammers verdiend op voorsprong. Kort daarop maakte Anderlecht gelijk, waarna Ali Ulusoy het duel vanaf de strafschopstip in het voordeel van O/16 besliste.

Volgende week is O/16 vrij, een week later wacht de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda B1.

KV Mechelen O/16 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-1
Anderlecht O/16 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-2