Fanshop
Fanshop

Eerste exemplaar herziene biografie Coen Moulijn uitgereikt

Adrie Moulijn-Paauwe heeft vrijdagmiddag in het Feyenoord Museum het eerste exemplaar van de herziene biografie van haar begin dit jaar overleden echtgenoot Coen Moulijn uit handen van algemeen directeur Eric Gudde in ontvangst genomen. De weduwe van de oer-Feyenoorder kreeg zelf een unieke versie, met daarin een speciaal aan haar gericht voorwoord van Gerard Kerkum. De voormalig ploeggenoot van Moulijn droeg dit eerbetoon zelf voor aan Adrie Moulijn. ‘Ik vind het heel bijzonder dat er een hernieuwde uitgave is’, zei Adrie Moulijn. ‘Ik heb het nieuwe gedeelte nog niet in kunnen kijken, maar wat ik de afgelopen maanden zo af en toe heb gezien, zag er prachtig uit.’
In één van de nieuw toegevoegde verhalen worden de vele brieven aangehaald die Moulijn-Paauwe na het overlijden van haar echtgenoot ontving vanuit het hele land. ‘Het waren er meer dan duizend, afkomstig van supporters en van PSV tot de kleinste amateurvereniging’, zei ze. ‘Ik heb ze allemaal gelezen en bewaard. Het waren zulke bijzondere brieven. Ik vind het heel mooi dat dit vervolg van het boek er is gekomen. Ook voor de supporters, waarvan er veel zijn die alles sparen. Zelfs de etiketten in de kledingwinkel met de naam van Coen erop wilden ze graag meenemen.’Bij de uitreiking in De Kuip waren naast Moulijn-Paauwe, Gudde en Kerkum verder ook commercieel directeur Mark Koevermans, voorzitter van de Raad van Commissarissen Dick van Well, ambassadeur Gerard Meijer, Matty Verkamman van uitgeverij De Buitenspelers/Voetbal International en Theo de Jong, vriend van de familie Moulijn, aanwezig. Na de officiële uitreiking genoten zij van koffie met taart.Alle seizoenkaarthouders van Feyenoord krijgen de komende tijd eveneens een exemplaar van de nieuwe versie van de biografie van Moulijn. De uitgifte aan de seizoenkaarthouders 2011/2012 start in augustus. De distributie van het vuistdikke boek over de oer-Feyenoorder zal gefaseerd geschieden na afloop van thuiswedstrijden van Feyenoord, om te beginnen na die op zondag 28 augustus tegen sc Heerenveen. Supporters hebben ook de mogelijkheid om de biografie op te laten sturen. In dat geval betalen zij € 7,50 verzendkosten. Kijk hier voor meer informatie over de distributie van de biografie.De biografie van de op 4 januari overleden oer-Feyenoorder verscheen oorspronkelijk in het najaar van 2009 en is voor de geactualiseerde versie uitgebreid met bijna honderd bladzijden. Daarin wordt uiteraard ook uitvoerig stilgestaan bij de indrukwekkende uitvaart van de Rotterdamse publiekslieveling. Het boek kost in de winkel 59 euro, maar wordt door Feyenoord cadeau gedaan aan haar trouwe supporters. Van alle supporters die voor 16 juni 2011 hun seizoenkaart hebben verlengd of besteld, is in een speciale bijlage zelfs hun naam en relatienummer opgenomen.

Het geschenk van Feyenoord aan haar supporters is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij De Buitenspelers/Voetbal International. De biografie van Coen Moulijn is niet alleen een geste in de richting van het trouwe supporterslegioen, maar ook een bijzonder gebaar naar Adrie Moulijn-Paauwe, de weduwe van Coen. Dankzij de samenwerking tussen de uitgever, de auteurs die meegewerkt hebben aan het boek, de club en sponsors zal mevrouw Moulijn aan de tweede druk van het boek over haar man gegarandeerd een bedrag met vijf nullen overhouden.