Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 verslaat hoofdklasser Kloetinge

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 1-5 gewonnen van zaterdaghoofdklasser Kloetinge. Daardoor behield te ploeg van trainer Damiën Hertog de ongeslagen status in de voorbereiding. Volgende week zaterdag is Sparta in het bekertoernooi de eerste ‘echte’ tegenstander voor O/19. Onder 14 speelde tegen de leeftijdsgenoten van Lommel United. De Rotterdammers, die hun eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelden, wonnen met 0-4.
ONDER 19 WINT LAATSTE TEST VOOR NIEUWE SEIZOEN
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van het bekertoernooi succesvol afgesloten. Tegen hoofdklasser Kloetinge won het team van trainer Damiën Hertog met 1-5. Volgende week zaterdag start O/19 het bekertoernooi tegen Sparta A1.

Na oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Lommel United en het eerste elftal van tweedeklasser RKVV Roosendaal, vormde het treffen met hoofdklasser Kloetinge een laatste, serieuze test voor de Rotterdammers. O/19 ging uitstekend van start en kwam al na zes minuten op voorsprong via Tonny Trindade de Vilhena.

Vooral in het eerste halfuur zag het spel van Feyenoord/Excelsior er uitstekend uit. De tweede treffer, door Elvis Manu afgemaakt na goed aangeven van Joey Sleegers, was dan ook volkomen verdiend. Ondanks goede mogelijkheden, verzuimde O/19 vervolgens meer afstand te nemen van de ploeg uit Zeeland.

In de laatste minuut van de eerste helft kon Kloetinge iets terug doen vanaf de strafschopstip. De thuisploeg kreeg de penalty na een overtreding van Boy de Jong. De doelman baarde overigens opzien door bij een uittrap een duif te raken die boven het veld vloog.

In de beginfase van de tweede helft had O/19 het even lastig, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord/Excelsior weer steeds beter in het spel. Twintig minuten voor tijd bracht Manu met zijn tweede treffer de score op 1-3. Door treffers van Jon-Joost Cornelissens en Joey Sleegers, kwam de eindstand uiteindelijk op 1-5.

‘We hebben bij vlagen heel goed gespeeld’, vond Hertog. ‘Vooral in het eerste halfuur waren we heel gedreven. In hoeverre we klaar zijn voor de start van het bekertoernooi vind ik moeilijk in te schatten. Ik weet niet in of je onze oefentegenstanders kunt vergelijken met de tegenstanders die we nu gaan krijgen, maar als we zo gedreven spelen als nu heb ik er heel veel vertrouwen in.’

Kloetinge – Feyenoord/Excelsior O/19 1-5

Scoreverloop:
6’ 0-1 Trindade de Vilhena 80’ 1-5 Sleegers
24’ 0-2 Manu
45’ 1-2
71’ 1-3 Manu
76’ 1-4 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Rutten (60’ Van Deelen), Kongolo (60’ Blokland), Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, De Vilhena (46’ Van der Laan), Sleegers; Blij (60’ Van der Velden), Achahbar (60’ Cornelissens) en Manu.


ONDER 14 IS LOMMEL UNITED C2 DE BAAS IN OEFENDUEL
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij Lommel United C2 met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde in België de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.

De leeftijdsgenoten van Lommel United fungeerden vorig jaar in de voorbereiding ook als tegenstander van Feyenoord/Excelsior. De Rotterdammers waren destijds met 0-11 te sterk. Ook dit keer was er sprake van een duidelijk krachtsverschil, maar de Belgen slaagden er beter in om O/14 tegenstand te bieden.

Na een goede voorzet van Ryan Tilborg opende Steven Smulder na iets meer dan tien minuten de score. Smulder tilde de bal eerst subtiel over een verdediger heen, waarna hij onberispelijk binnen schoot.

Een paar minuten later verdubbelde Bart Sinteur de score door uit een hoekschop raak te koppen. Ondanks het overduidelijke overwicht, verzuimden de Rotterdammers in het vervolg van de eerste helft verder uit te lopen.

In de tweede helft, met zes verse krachten, kwam O/14 binnen een minuut op 0-3. Rashaan Fernandes had een uitstekende voorzet in huis die door Siebe Schets goed werd ingekopt. Twintig minuten voor tijd bepaalde Shurendo Janga de eindstand op 0-4. De middenvelder zette zelf goed druk en veroverde de bal. Toen hij daarna ook de keeper passeerde, kon hij voor een leeg doel eenvoudig afmaken.

‘Ik heb heel behoorlijke dingen gezien vandaag’, keek Kurvers terug op de eerste oefenwedstrijd. ‘We hadden een grotere score neer kunnen zetten, maar dat is in de voorbereiding zeker niet mijn eerste zorg. Het voetbal was heel behoorlijk en daar gaat het om.’

Lommel United C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-4

Scoreverloop:
11’ 0-1 Smulder
19’ 0-2 Sinteur
36’ 0-3 Schets
52’ 0-4 Janga

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, De Sterke (36’ Vliet); Roffelsen (36’ Bloemendaal), Smulder (36’ Janga), Kongolo; Tilborg (36’ Fernandes), Mettendaf (36’ Schets) en Robertha (36’ Seedorf).