Fanshop
Fanshop

Cabral laat Kuip kolken tegen Roda JC

Feyenoord heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd in De Kuip op overtuigende wijze gewonnen van Roda JC Kerkrade. Met dank aan uitblinker Jerson Cabral, die twee doelpunten en een assist op Leroy Fer voor zijn rekening nam, werd Roda JC met 3-0 verslagen. Dani Fernández maakte ruim een kwartier voor tijd zijn rentree. Bij zijn invalbeurt werd hij met luid applaus onthaald door het publiek en zijn medespelers. De verdediger stond bijna twee jaar lang buitenspel vanwege twee zware knieblessures.

Na de zege op Excelsior van een week eerder, was Feyenoord tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen vastbesloten om voor eigen publiek de winst op Woudestein een passende vervolg te geven. Trainer Ronald Koeman vertelde een dag voor de wedstrijd al dat hij hierbij hoopte op de steun van het publiek en die wens kwam ook uit in De Kuip.Gesteund door een fanatiek legioen ging Feyenoord met veel strijd van start tegen Roda JC. Het voetbal was bij vlagen te slordig, maar de speler konden te allen tijde terugvallen op een uitstekende werklust. De Limburgse bezoekers werden op die manier vrijwel constant onder druk gezet en wisten in de eerste helft op een paar afstandschoten na nauwelijks gevaarlijk te worden.

Bij Feyenoord kwam het gevaar vooral vanaf de zijkanten. In het eerste kwartier was daarbij een hoofdrol weggelegd voor Jerson Cabral, de linkspoot die evenals een week eerder op de rechterflank was geposteerd door Koeman. De aanvaller was zijn directe tegenstander keer op keer te snel af, al ontbrak het tot aan de rust te vaak aan een passende voortzetting.Dat kon niet gezegd worden van de actie die Cabral na ruim tien minuten spelen maakte op de rechterflank. De buitenspeler trok vanaf de zijlijn naar binnen en passeerde onderweg twee tegenstanders, voordat hij met een schitterend schot in de verre kruising de score opende in de wedstrijd.

Ook na rust bleef Cabral de voornaamste plaaggeest van de defensie van Roda JC. Het was voor een groot deel te danken aan de jeugdinternational dat Feyenoord binnen een kwartier na rust de zege veilig stelde. Dat mochten ook de verdedigers van de bezoekende ploeg zich aanrekenen, want twee keer werd Cabral veel te veel ruimte gegund op de rechterflank.

De jeugdinternational maakte daar dankbaar gebruik van en legde drie minuten na rust de bal panklaar voor de inlopende Leroy Fer, die met een laag en beheerst schot de marge voor Feyenoord verdubbelde. Vijf minuten later mocht Cabral net zoals in de eerste helft vanaf de rechterflank naar binnen trekken. Dit keer liep hij drie man voorbij alsof ze er niet stonden, voordat hij met een laag schot afrondde.In het laatste halfuur werd de tussenstand uitbundig gevierd op de tribune, waar de wave meerdere keren rondging. De supporters gingen bovendien ruim een kwartier voor tijd nog eenmaal massaal op de banken, bij de rentree van Dani Fernández. De verdediger kon rekenen op een groot applaus, toen hij in het veld kwam voor Karim El Ahmadi en daarmee voor het eerst in bijna twee jaar tijd in de competitie in actie kwam. Met de Spanjaard in de ploeg werd de 3-0 zege uiteindelijk zonder problemen definitief veilig gesteld, waardoor Feyenoord de maximale score heeft behaald in de eerste twee wedstrijden van het seizoen.Feyenoord – Roda JC Kerkrade 3-0
Scoreverloop:

12’ 1-0 Cabral
48’ 2-0 Fer
54’ 3-0 Cabral

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Hempte (Roda JC)

Opstellingen:
Feyenoord:
Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn; El Ahmadi (72’ D. Fernández), Clasie (83’ Van Haaren), Fer; Cabral, G. Fernandez (58’ Schaken) en Cissé.
Roda JC Kerkrade: Tyton; Monteyne, Wielaert, Vukovic, Hempte; Delorge (70’ Donald), Fledderus, De Beule (65’ Pluim), Sutchuin Djoum (40’ Malki); Junker en Ramzi.

Compilatie Goals (Feyenoord - Roda JC) by Feyenoord Rotterdam