Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord O/18 gooit hoge ogen op Copa del Agatha

Feyenoord/Excelsior onder 18 is zondag op het Copa del Agatha toernooi als tweede geëindigd. De ploeg van trainer Jan Gösgens maakte een uitstekende indruk, maar legde het in de finale tegen Shakthar Donetsk met 1-4 af. Ook Feyenoord/Excelsior onder 17 speelde een toernooi. Bij RKTVC Tiel werd het team van trainer Cor Adriaanse negende.
ONDER 18 TWEEDE OP COPA DEL AGATHA
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 is zondag tweede geworden op het Copa del Agatha toernooi. De ploeg van trainer Jan Gösgens verloor in de finale vrij kansloos van Shaktar Donetsk, maar kon desondanks terugkijken op een uitstekend verlopen toernooi.
 
De Rotterdammers begonnen zaterdag met een 2-0 zege op VVV-Venlo. Treffers van Kevin Dercks en Joshua Steenvoorden bezorgden Feyenoord/Excelsior de winst. De tweede wedstrijd van de dag, tegen het verdedigend spelende AIK Stockholm, verliep iets minder succesvol en eindigde in een 0-0 gelijkspel.
 
De eerste dag van het toernooi in Cuijk werd door O/18 met een goed gevoel afgesloten nadat doelpunten van Sven van Beek en Vincent Janssen zorgden voor een 2-0 zege op het Franse Valenciennes.
 
De Rotterdammers besloten de eerste dag als koploper, maar wisten dat zondag nog twee zware wedstrijden op het programma stonden. De eerste daarvan, tegen Shakthar Donetsk, ging met 0-1 verloren. Feyenoord/Excelsior kwam al na vijf minuten met tien man te spelen, nadat Yorik van Deelen met rood van het veld werd gestuurd.
 
Door de nederlaag had Feyenoord/Excelsior in de laatste wedstrijd tegen Fetteh Ghana, een ploeg van de Feyenoord-academie in het West-Afrikaanse land, een zege nodig om de finale te bereiken. Lang zag het daar niet naar uit. Fetteh kwam op een 0-1 voorsprong en pas vijf minuten voor tijd maakte Joshua Steenvoorden gelijk. Een treffer van Janssen zorgde er in de laatste minuut voor dat O/18 toch in de finale kon uitkomen.
 
Daarin trof het wederom Shakthar Donetsk uit Oekraïne. In de eindstrijd hadden de Rotterdammers beduidend minder in te brengen dan in de eerste ontmoeting, waardoor de ploeg al snel tegen een 0-3 achterstand aankeek. Dercks zorgde nog wel voor 3-1, maar Shakthar pakte met een 1-4 zege uiteindelijk de titel.
 
Naast Feyenoord/Excelsior viel ook Fetteh Ghana in Cuijk op door de goede prestaties. De ploeg werd derde en pakte tevens de prijzen voor beste speler en topscorer van het toernooi.
 
Trainer Jan Gösgens sprak van een leuk toernooi. ‘We hebben hier tegen O/19 teams gespeeld en het is goed om te zien dat we die teams meer dan alleen partij kunnen bieden. Vaak waren we gewoon beter. De finaleplaats bevestigde dat.’ 
 
Uitslagen Feyenoord/Excelsior O/18:
Feyenoord/Excelsior – VVV-Venlo 2-0
Feyenoord/Excelsior – AIK Stockholm 0-0
Feyenoord/Excelsior – Valenciennes 2-0
Feyenoord/Excelsior Shakthar Donetsk 0-1
Feyenoord/Excelsior – Fetteh Ghana 2-1
Feyenoord/Excelsior – Shaktar Donetsk (finale) 1-4
 
BIJROL VOOR ONDER 17 OP INTERNATIONAAL TOERNOOI TIEL
 
Feyenoord/Excelsior onder 17 is zondag negende geworden op het internationale toernooi van RKTVC uit Tiel. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde, met drie nederlagen en twee zeges, uiteindelijk een teleurstellend toernooi.
 
‘We hebben matig gevoetbald’, was Adriaanse duidelijk na het tweedaagse toernooi. ‘Vooral defensief mankeerde er wel het nodige aan. Dat zal er in de komende weken uit moeten. We worden uiteindelijk negende, maar toch is het niet zo dat andere ploegen echt veel beter waren dan wij. We verloren ook steeds maar met een doelpunt verschil.’
 
O/17 opende het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen het Russische Zenit Sint Petersburg. De Rotterdammers waren gelijkwaardig aan de Russen, maar verloren toch met 0-1.
 
Het tweede duel, met gastheer RKTVC, leverde de eerste zege op. Voetballend liep het bij Feyenoord/Excelsior nog niet helemaal naar behoren, maar een treffer van Oussama Idrissi zorgde wel voor een 1-0 overwinning.
 
De eerste dag werd afgesloten met een wedstrijd tegen Sporting Lokeren. De Belgen profiteerden optimaal van fouten in de defensie van O/17 en wonnen met 1-2. Na een 0-1 achterstand had Brandon Robinson nog voor de gelijkmaker gezorgd, maar door slordigheden achterin hield Feyenoord/Excelsior geen punt aan het duel over.
 
Op zondag stonden nog duels met Sparta en PSV op het programma. De wedstrijd tegen stadsgenoot Sparta leverde een 2-3 nederlaag op. Feyenoord/Excelsior kwam via Quincy Knegjens nog wel op voorsprong, maar doordat O/17 bij twee hoekschoppen niet scherp leek te zijn, pakte Sparta de voorsprong. Nadat de achterstand ook nog 1-3 was geworden, bracht Robinson de eindstand op 2-3.
 
De laatste wedstrijd leverde wel winst op voor Feyenoord/Excelsior. PSV werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Knegjens. De Rotterdammers hadden zich zichtbaar voorgenomen het toernooi met een goed gevoel af te sluiten en speelden agressief en fris.
 
De winst in Tiel ging naar Sparta dat FC Twente in de finale versloeg.
 
Uitslagen Feyenoord/Excelsior O/17:
Feyenoord/Excelsior – Zenit Sint Petersburg 0-1
Feyenoord/Excelsior – RKTVC 1-0
Feyenoord/Excelsior –Sporting Lokeren 1-2
Feyenoord/Excelsior – Sparta 2-3
Feyenoord/Excelsior – PSV 1-0