Beloften winnen laatste oefenduel voor start competitie

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de competitie afgesloten met een overwinning. De ploeg van coach André Hoekstra was met 2-0 te sterk voor het eerste elftal van eersteklasser vv Smitshoek. Jong Feyenoord/Excelsior trad aan met een jonge ploeg, met onder meer vier spelers uit de jeugd van Excelsior in de basis. 'Dat maakt dit een uitslag waar ik tevreden over ben', vertelde Hoekstra na afloop.
Op het prachtige hoofdveld van Smitshoek gingen beide ploegen tot aan de rust gelijk op. De thuisploeg kreeg de beste kansen, maar mede dankzij goed keeperswerk van Michael Termijn werd er in de eerste helft niet gescoord. Na rust nam Jong Feyenoord/Excelsior het heft in handen en al na tien minuten in de tweede helft kon de score geopend worden door Jurgen Mattheij op aangeven van Tim Eekman.

Daarmee was de ban gebroken, want na de openingstreffer kreeg de ploeg van Hoekstra goede kansen om verder uit te lopen. Tot aan het laatste fluitsignaal werd nog één van de kansen benut door Remy Broekmans. De verdediger was in de rust gewisseld, maar kwam een kwartier voor tijd opnieuw in het veld en nam direct de laatste treffer voor zijn rekening.

Jong Feyenoord/Excelsior speelt aanstaande maandag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg gaat dan op bezoek bij Jong AZ. Een week later nemen de elf van Hoekstra het thuis op tegen regerend landskampioen Jong PSV.

vv Smitshoek - Jong Feyenoord/Excelsior 0-2
55' 0-1 Mattheij
80' 0-2 Broekmans

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Termijn; Eekman, Mattheij, Broekmans (46' Brito), De Vries; Jansen, Nuytinck (46' Ghari), Monteiro; Van Buren, Den Haan (75' Broekmans) en Berkvens.