Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 19 wint eerste bekerduel

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het bekertoernooi werd Sparta A1 met 0-2 verslagen. Ook voor Onder 18 stond een bekerduel op het programma, uit bij Excelsior Rotterdam A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens won met 2-4. Feyenoord/Excelsior onder 16 speelde haar eerste bekerwedstrijd met 0-0 gelijk tegen NAC Breda B1. Onder 15 boekte een 1-3 oefenzege op AZ C1.
ONDER 19 VERSLAAT SPARTA IN EERSTE BEKERDUEL
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag het eerste bekerduel van het seizoen gewonnen. Op eigen veld werden de leeftijdsgenoten van stadsgenoot Sparta met 2-0 verslagen. De overwinning kreeg in de slotfase vorm, door doelpunten in de laatste minuten.
 
Ondanks de zege was trainer Damiën Hertog niet helemaal tevreden. ‘Het was geen beste wedstrijd. Het zag er niet fris uit, het sprankelde niet. Het is niet zo dat we in de problemen zijn gekomen. Sparta is niet echt gevaarlijk geweest, maar we waren gelijkwaardig aan elkaar en wij willen graag de bovenliggende ploeg zijn.’
 
In de eerste helft lag het tempo laag, waardoor O/19 moeite had om uitgespeelde kansen te creëren. Sparta werd op haar beurt ook nauwelijks gevaarlijk, behoudens bij enkele spelhervattingen.
 
Vlak voor de pauze moesten de bezoekers verder met tien man, nadat een Spartaan met rood van het veld moest na een overtreding op een doorgebroken speler van Feyenoord/Excelsior. De bijbehorende vrije trap leverde niets op.
 
In de tweede helft legde O/19 veel vechtlust aan de dag om een goed resultaat te bewerkstelligen. Het mindere spel werd enigszins gecompenseerd door de agressiviteit die Feyenoord/Excelsior in het spel legde.
 
Een kwartier voor tijd kreeg Anass Achahbar vanaf de strafschopstip de gelegenheid om de score te openen, maar de aanvaller miste. Een minuut voor tijd kwam O/19 toch op voorsprong, via Mats van Huijgevoort.
 
Met een treffer in de blessuretijd poetste Achahbar vervolgens de teleurstelling van het missen van de strafschop weg en bepaalde hij de eindstand op 2-0.
 
Feyenoord/Excelsior O/19 – Sparta A1 2-0
Scoreverloop:
89’ 1-0 Van Huijgevoort
90’ 2-0 Achahbar
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  De Jong; Rutten (46’ Van Deelen), Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers (82’ J. Steenvoorden); Van der Velden (75’ Agatowksi), Blij (66’ Cornelissens) en Achahbar.
 
WINST VOOR ONDER 18 IN BEKERDUEL MET EXCELSIOR
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 is zaterdag met een 2-4 zege op Excelsior Rotterdam A1 goed aan het bekertoernooi begonnen. Spits Redouan Boulfalfal was met drie treffers uitblinker aan de kant van O/18.
 
Ondanks een overwicht in de eerste helft, lukte het Feyenoord/Excelsior maar moeilijk om tot goed voetbal te komen. Desondanks kwam de ploeg van trainer Jan Gösgens na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong, toen Boulfalfal een voorzet van Dalian Maatsen fraai binnen werkte.
 
Kort daarna kwam Excelsior terug tot 1-1, na slordig uitverdedigen van Feyenoord/Excelsior. Met een kopbal bezorgde Boulfalfal Feyenoord/Excelsior even later opnieuw de voorsprong, maar net voor de pauze kwam Excelsior uit een counter weer op gelijke hoogte: 2-2.
 
Bij het begin van de tweede helft was Excelsior dicht bij een voorsprong, maar een inzet van de thuisploeg eindigde op de lat boven doelman Michel Franken. Na die furieuze start zakte het spel van Excelsior ver weg en Feyenoord/Excelsior profiteerde daar gelijk van.
 
De 2-3 kwam op naam van Kevin Dercks, die met zijn linkervoet van afstand onberispelijk raak schoot. Niet veel later besliste Boulfalfal met zijn derde treffer de wedstrijd.
 
In het vervolg van de tweede helft kreeg O/18 nog een aantal goede kansen, onder andere via Cas Knoester die oog in oog met de doelman van Excelsior het vizier niet op scherp had. Omdat Excelsior geen vuist meer kon maken, speelde Feyenoord/Excelsior het duel eenvoudig uit.
 
‘Het was een degelijke wedstrijd’, vertelde Gösgens na afloop. ‘Het was niet echt goed, vooral de eerste helft was matig. Toch hebben we niet echt grote kansen weggegeven. In de tweede helft viel Excelsior heel ver terug en zijn we niet meer in gevaar gekomen.’
 
Excelsior Rotterdam A1 – Feyenoord/Excelsior O/18
Scoreverloop:
15’ 0-1 Boulfalfal            65’ 2-4 Boulfalfal
20’ 1-1
30’ 1-2 Boulfalfal
43’ 2-2
60’ 2-3 Dercks
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Franken; Maatsen, Samsey, Van der Laan, Y. van Deelen (60’ Gomez Niëto); Thong, Olijfveld (65’ Geyah Darjij), Dercks; Boulfalfal (70’ Lopes Cabral), Knoester (75’ Kasdorp) en Janssen.
 
BEKERWEDSTRIJD TUSSEN ONDER 16 EN NAC B1 DOELPUNTLOOS
 
Feyenoord/Excelsior onder 16 is zaterdag met een doelpuntloos gelijkspel tegen NAC Breda B1 aan het bekertoernooi begonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument had kansen op meer tegen de Bredanaars, die op hun beurt ook een aantal goede mogelijkheden onbenut lieten.
 
Taument kon daarom wel met een gelijkspel leven. ‘Over de hele wedstrijd bezien, is een gelijkspel wel een terechte uitslag. In de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald. We gingen teveel mee in het fysieke spel van NAC. Deze wedstrijd was een mooie gelegenheid om te zien hoe we er na de voorbereiding voor staan. In de eerste helft was het goed, na rust viel het een beetje tegen.’
 
In de eerste helft deed Feyenoord/Excelsior niets onder voor NAC. De Brabanders, die O/16 ook in de competitie zal tegenkomen, waren voetballend de mindere van de Rotterdammers, maar compenseerde dat met de nodige fysieke kracht.
 
Vlak voor rust kreeg O/16 een strafschop, nadat Randy Elst bij een hoekschop naar beneden was getrokken. Ali Ulusoy ontfermde zich over het buitenkansje, maar zag zijn inzet gekeerd door de doelman. In de rebound trof Junior Albertus vervolgens opnieuw de keeper, waarna de bal uiteindelijk via de lat over het doel verdween.
 
Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord/Excelsior goede kansen op de openingstreffer, maar hetzelfde gold voor NAC. Na 55 minuten waren de bezoekers het dichtst bij een treffer, maar doelman Bob van der Hoek redde uitstekend op een inzet van dichtbij.
 
Tien minuten voor tijd werd een scherpe voorzet van Elst door iedereen gemist, waardoor de bal voorlangs zeilde. In de slotfase was Gilberto da Silva na een goede steekbal van Stef Gronsveld nog dichtbij een goal, maar de doelman van NAC bleek niet te passeren.
 
Feyenoord/Excelsior O/16 – NAC Breda B1 0-0
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Van der Hoek; Gronsveld, El Baad (60’ Van der Pijl), James, Lubanzadio; Nieuwkoop (50’ Da Silva), Ulusoy (65’ Racaj), Elst; Albertus (50’ Manusama), Van der Struis (60’ Proost) en Pisas.
 
ONDER 15 VERSLAAT AZ C1 IN OEFENWEDSTRIJD MET 1-3
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een oefenduel met AZ C1 met 1-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had een groot overwicht in Alkmaar en met iets meer geluk had de score een stuk hoger kunnen uitvallen voor de Rotterdammers.
 
O/15 begon bijzonder gretig aan het duel. Al na tien minuten opende Feyenoord/Excelsior de score. Jari Schuurman maakte de 0-1, na een goede voorzet van Gustavo Hamer.
 
Een minuut later verdubbelden de Rotterdammers de score al, na een fraaie treffer van Rick van der Meer. Hij kreeg de bal van Melvin Kingsale en had daarna een subtiel boogballetje in huis: 0-2.
 
Na twintig minuten strafte de thuisploeg nonchalant uitverdedigen bij Feyenoord/Excelsior af. De Rotterdammers speelden de bal achterin iets te achteloos rond, waarna AZ profiteerde.
 
In het vervolg van de eerste helft zag O/15 een aantal inzetten het doel van AZ net missen. De paal en lat werden meerdere keren geraakt. Ook in de tweede helft werden de Alkmaarders een aantal keer gered door het aluminium.
 
Na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw de paal die een treffer voor O/15 voorkwam, na een schot van Marlon Slabbekoorn. In de rebound was Kingsale echter attent, waardoor Feyenoord/Excelsior toch op 1-3 kon komen.
 
‘We hebben goed en gedreven gespeeld’, vertelde Oost na de oefenzege. ‘Door pech is de score niet hoger uitgevallen. Gezien ons grote overwicht had dat niet onverdiend geweest.’
 
AZ C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-3
Scoreverloop:
10’ 0-1 Schuurman
11’ 0-2 Van der Meer
19’ 1-2
63’ 1-3 Kingsale
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Kingsale, Groos, Verdonk (36’ Korporaal), Absalem; Van der Meer, Schuurman, Slabbekoorn; Den Hoedt (40’ Franse), El Hankouri (40’ Hammouti) en Hamer (40’ Octavia).