Feyenoord deelt punten met Heracles: 1-1

Feyenoord heeft zondagmiddag haar ongeslagen status in de eredivisie behouden. De ploeg van trainer Ronald Koeman deelde in een warm Polman Stadion de punten met Heracles Almelo: 1-1. Invaller Ruben Schaken was goud waard door met een solo aan de basis te staan van de late gelijkmaker van Guyon Fernandez. De treffer was terecht, nadat de thuisploeg na ruim een uur spelen via invaller Glynor Plet op voorsprong was gekomen. Feyenoord heeft door de remise nu zeven punten uit drie duels en handhaaft zich daarmee in de top van de eredivisie.

Vanaf de eerste minuut ontspon zich in het Polman Stadion een wedstrijd waarin beide ploegen nadrukkelijk voor de winst gingen. Feyenoord kwam gretig voor de dag in Almelo, waar het de eerste helft een licht overwicht had. De ploeg van Koeman had het meeste balbezit, creëerde enkele (voornamelijk kleine) kansen, maar wist dit niet naar een voorsprong te vertalen.

Leroy Fer was twee keer nog het dichts bij een treffer. In de openingsfase speelde de middenvelder zichzelf goed vrij, waarna zijn schot vervolgens net over het doel van Remko Pasveer zeilde. Op slag van rust kreeg Fer wederom een grote mogelijkheid, toen hij na een corner bij de tweede paal vrij in mocht koppen. Zijn inzet bereikte echter nimmer het doel van Heracles en werd opgeruimd door een Heraclied.

Doordat beide elftallen ook in de tweede helft op zoek bleven gaan naar een doelpunt, viel er voor de neutrale toeschouwer voldoende te genieten. Kansen waren er over en weer en duidelijk groter dan in het eerste bedrijf. Zo probeerde Sekou Cissé het met een gevaarlijk schot uit de tweede lijn en kopte Guyon Fernandez een voorzet net over.

De grootste mogelijkheden waren echter voor de thuisploeg. Samuel Armenteros schoot aan het begin van de tweede helft oog in oog met Erwin Mulder hoog over en het was aan de Feyenoord-doelman te danken dat de Almeloërs vijf minuten later niet alsnog op voorsprong kwamen. Darl Douglas mocht van dichtbij aanleggen, maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door Mulder.

Feyenoord moest gewaarschuwd zijn door deze dadendrang van Heracles, maar kon desondanks niet voorkomen dat de thuisploeg na een uur spelen alsnog op voorsprong kwam. Invaller Glynor Plet stond nog geen minuut binnen de lijnen toen hij op aangeven van Armenteros bij zijn eerste balcontacten direct voor de 1-0 zorgde.

Met Ruben Schaken stond er een kwartier later ook aan Feyenoords zijde een invaller aan de basis van de gelijkmaker. De buitenspeler had nog maar net Cissé vervangen toen hij op de linkervleugel een dribbel inzette, zich ontdeed van meerdere tegenstanders en Pasveer passeerde door de bal langs de doelman te tikken. De bal was hard op weg de doellijn te passeren, toen Fernandez het zekere voor het onzekere nam en de bal binnen joeg: 1-1.

Feyenoord ging in de slotfase net als Heracles op zoek naar de overwinning. Beide ploegen kregen ook nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer waardoor de eerste remise van het seizoen een feit was.

Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
63’ 1-0 Plet
78’ 1-1 Fernandez

Scheidsrechter: Wiedemeijer

Gele kaarten: Everton, Quansah, Van der Linden (allen Heracles Almelo), Fernandez, Leerdam (beiden Feyenoord)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms; Quansah, Overtoom, Vejinovic; Douglas (62’ Plet), Armenteros (82’ Duarte) en Everton (89’ Pedro).
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn; El Ahmadi, Clasie (81’ Mokotjo), Fer; Cabral, Fernandez en Cissé (75’ Schaken).

Megastad FM: Interview Ramsteijn, Heracles - Feyenoord 21-8 by Feyenoord Rotterdam