Nelom maakt rentree bij Jong Feyenoord/Excelsior

Miquel Nelom heeft maandagavond zijn rentree gemaakt op wedstrijdniveau in een duel van Jong Feyenoord/Excelsior. De linkervleugelverdediger speelde in Noord-Holland zeventig minuten mee in de ploeg van trainer André Hoekstra tegen het beloftenelftal van AZ. Het eerste competitieduel ging uiteindelijk ongelukkig met 1-0 verloren voor de Rotterdammers. ‘Maar Miquel heeft de wedstrijd in elk geval goed doorstaan’, zei Hoekstra na afloop. ‘Hijzelf hoefde er niet zo nodig uit en dat is een goed teken natuurlijk.’
Naast Nelom, die zijn eerste minuten speelde na de knieblessure die hij exact een maand geleden opliep in het oefenduel met SC Veendam, kwamen namens de eerste selectie van Feyenoord ook Dani Fernández, Bruno Martins Indi, Kamohelo Mokotjo, Ricky van Haaren en Shabir Isoufi uit tegen de Alkmaarders. Alleen laatstgenoemde maakte de negentig minuten niet vol. ‘Tegen het einde van de wedstrijd zat Shabir er een beetje doorheen’, zei Hoekstra. ‘Niet gek natuurlijk voor een jongen die de ramadan doet.’

Jong Feyenoord/Excelsior speelde een degelijke wedstrijd, maar kon uiteindelijk niet op tegen de uitblinkende AZ-keeper Hobie Verhulst. ‘Die jongen heeft AZ aan de overwinning geholpen, want hoewel wij aardig wat doelpogingen ondernamen, wisten we hem niet te passeren’, zei Hoekstra.

Twintig minuten voor tijd viel de treffer wel aan de andere kant, toen de Alkmaarders over Feyenoords linkerflank uitbraken en Adam Maher de voorzet alleen nog maar binnen hoefde te lopen. ‘Daarna zijn wij opportunistisch gaan spelen en kregen we ook enkele goede kansen op de gelijkmaker’, besloot Hoekstra. ‘Tim Eekman was nog dicht bij een doelpunt door een corner bij de tweede paal hard in te schieten, maar Verhulst tikte de bal uit de kruising. We kregen de bal er vandaag niet in en dat heeft ons opgebroken.’

Jong AZ – Jong Feyenoord/Excelsior 1-0