Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord/Excelsior onder 19 start competitie met zege

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft woensdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op Varkenoord werd De Graafschap A1 met 2-0 verslagen. Onder 19 speelde een degelijke wedstrijd en kwam zelf geen moment in de problemen. 'Daarom kunnen we tevreden zijn', zei trainer Damiën Hertog na afloop.
Met name in verdedigend opzicht kwam Onder 19 prima voor de dag tegen De Graafschap. De bezoekers, die met twee spitsen speelden, kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van Boy de Jong. Ook Feyenoord kreeg gedurende de wedstrijden weinig grote mogelijkheden, maar de ploeg toonde zich effectief door toch twee keer te scoren.

Na een halfuur spelen opende Elvis Manu, die afgelopen zondag nog op de bank zat bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen Heracles Almelo, de score. Krap tien minuten voor tijd verdubbelde Anass Achahbar de marge voor de thuisplpeg en bepaalde daarmee direct de eindstand.

Volgens Hertog was met name de organisatie in zijn ploeg prima verzorgd. 'In balbezit kunnen we nog beter, maar ik ben ervan overtuigd dat dat gaat komen', zei hij. 'De afspraken die we met elkaar hadden gemaakt en de manier waarop die werden nagekomen, vormden vandaag de basis voor dit resultaat. Het is natuurlijk prettig om de competitie te beginnen met een overwinning.'

Feyenoord/Excelsior onder 19 - De Graafschap A1 2-0
Scoreverloop:
27' 1-0 Manu
82' 2-0 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19: De Jong; Van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers (78' Agatowski); Cornelissens (60' Achahbar), Van der Velden en Manu (85' Van der Laan).