Fanshop
Fanshop

Ruime winst Feyenoord onder 18

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag in het bekertoernooi met 4-0 gewonnen van NEC/FC Oss A1. Door de zege is de ploeg van trainer Jan Gösgens dicht bij het bereiken van de volgende ronde. Voor Feyenoord/Excelsior onder 17 begon zaterdag de competitie. De Rotterdammers verloren op bezoek bij Vitesse/AGOVV B1 nipt met 2-1. Onder 16 boekte een 1-3 bekerzege op Excelsior Rotterdam B1. Onder 14 speelde een mini-toernooi tegen de leeftijdsgenoten van AZ en NEC/FC OSS en noteerde met wint en verlies wisselende resultaten. Het bekerduel van Onder 19 bij Quick Boys A1 werd afgelast.

KLINKENDE BEKERZEGE ONDER 18 OP NEC/FC OSS A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag ook haar tweede bekerduel van het seizoen gewonnen. In eigen huis was de ploeg van trainer Jan Gösgens veel te sterk voor NEC/FC Oss A1. De Rotterdammers deden het met een 4-0 zege uiteindelijk nog rustig aan.

In het eerste kwartier had O/18 nog enigszins moeite met het tactische concept van de bezoekers, maar toen de Rotterdammers daar eenmaal een oplossing voor hadden gevonden, bleek Feyenoord/Excelsior als snel de betere ploeg.

Sven van Beek opende de score na twintig minuten vanaf elf meter, nadat Vincent Janssen in het strafschopgebied was gevloerd. Een kwartier later was het Janssen zelf die de 2-0 maakte, met een fraai geplaatst schot in de kruising.

Ook na de rust heerste Feyenoord/Excelsior. De bezoekers slaagden er zelden in om gevaarlijk te worden en moesten zich, ingegeven door het gretige spel van O/18, vooral beperken tot verdedigen. Toen Dalian Maatsen na twintig minuten in de tweede helft de score op 3-0 bracht, was het duel definitief gespeeld.

Ondanks enkele goede kansen op meer, bleef de stand vervolgens lang op 3-0 staan. In de laatste minuut verzorgde Cas Knoester het slotakkoord. De middenvelder zette goed druk op de defensie van NEC/FC Oss, veroverde de bal en werkte zelf af: 4-0.

‘Dit was een dik en dik verdiende overwinning’, beschouwde Gösgens na. ‘Vooral in de tweede helft hebben we heel goed gevoetbald. We oogden fit, fris en straalden veel plezier uit. Ik ben uiterst tevreden.’

Volgende week start O/18 de competitie, uit bij FC Zwolle A1.

Feyenoord/Excelsior O/18 – NEC/FC Oss A1 4-0
Scoreverloop:
20’ 1-0 Van Beek
35’ 2-0 Janssen
65’ 3-0 Maatsen
90’ 4-0 Knoester

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Maatsen (70’ Gomez Niëto), Van Beek, Samsey, Y. van Deelen; Thong, Knoester, Dercks; Janssen, J. Steenvoorden (75’ Sleegers) en Boulfalfal (65’ Geyah Darjij).

ONDER 17 START COMPETITIE MET ONNODIGE NEDERLAAG

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het eerste competitieduel van het seizoen met 2-1 verloren van Vitesse/AGOVV B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse, die wegens ziekte werd vervangen door Joop Hiele, was minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg, maar slaagde er niet in punten aan het duel over te houden.

O/17 had in de beginfase van het duel wat moeite met de omstandigheden. Door de vele regenval was het kunstgrasveld van Vitesse/AGOVV erg glad en Feyenoord/Excelsior had even nodig om zichzelf daaraan aan te passen.

Het spel van de Rotterdammers leverde in de eerste helft al een aantal goede mogelijkheden op, maar in de eindfase van de aanvallen ontbrak het steeds aan besluitvaardigheid. Te vaak werd in kansrijke positie gekozen voor een pass naar een medespeler of een passeerbeweging, waardoor de kans voorbij ging.

Na iets meer dan twintig minuten leidde zo’n situatie de openingstreffer van de thuisploeg in. Een aanval van Feyenoord/Excelsior strandde, waarna Vitesse/AGOVV er uit de counter razendsnel uitkwam en Jeff Hardeveld in het strafschopgebied een overtreding nodig had om zijn tegenstander een halt toe te roepen. De toegekende strafschop werd benut: 1-0.

O/17 liet daarna de kop niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de slotfase van de eerste helft toen Rick Kasdorp op aangeven van Oussama Idrissi trefzeker was.

Ook in de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op. O/17 had de beste mogelijkheden, maar opnieuw werden die niet benut. Vitesse/AGOVV bleef gevaarlijk in de tegenstoot en na ruim een uur spelen leverde dat de winnende treffer op voor de thuisploeg: 2-1.

Volgens Joop Hiele was de nederlaag van O/17 onnodig. ‘We waren absoluut niet minder dan Vitesse/AGOVV, maar een aantal spelers heeft zijn taken niet uitgevoerd. We bleven voorin steeds te lang ‘breien’ in plaats van op doel te schieten en in de omschakeling hebben we het niet goed gedaan.’

Vitesse/AGOVV B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 2-1
Scoreverloop:
23’ 1-0
33’ 1-1 Kasdorp
66’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Korporaal (78’ Knoester), Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels, Driebergen, Idrissi (59’ Thenu); Kasdorp (74’ Albertus), Knegjes (69’ Go) en Robinson.

BEKERWINST ONDER 16 BIJ EXCELSIOR ROTTERDAM B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam B1 met 1-3 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam al vroeg op voorsprong, maar moest in de tweede helft alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken.

‘We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen, maar daarna zakte het niveau te ver terug’, vond Taument. ‘In de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald, waardoor het ook zomaar gelijk had kunnen worden. Uiteindelijk ben ik tevreden dat we stand hebben gehouden.’

Al na zeven minuten had Feyenoord/Excelsior een voorsprong te pakken. Djazz Manusama reageerde alert op een te korte terugspeelbal van een Excelsior-speler en lobte de bal over de kansloze doelman van de thuisploeg. Kort daarna werd het ook al 0-2, na een mooie aanval van O/16. Gilberto da Silva zette de aanval op en kon na een goede pass van Manusama oog in oog met de doelman zelf afronden: 0-2.

In het vervolg van de eerste helft bleef O/16 goed georganiseerd spelen en kwam de thuisploeg er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Dat was anders bij het begin van de tweede helft. Feyenoord/Excelsior kwam niet scherp uit de kleedkamer en kreeg steeds meer moeite met Excelsior. Toch kwam O/16 op een 0-3 voorsprong. Een schot van Sem van der Pijl vanaf dertig meter leek houdbaar, maar de doelman van de thuisploeg liet de bal door zijn handen glippen en hielp Feyenoord/Excelsior daarmee aan een comfortabele voorsprong.

Gek genoeg was het daarna gedaan met het goede spel van Feyenoord/Excelsior. Het spel werd onrustig en verder dan het tegenhouden van Excelsior kwam O/16 niet. De 1-3 kwam, acht minuten na de 0-3, dan ook niet als een verrassing. Mede door goed keeperswerk van Bob van der Hoek kwam Excelsior echter niet dichterbij, waardoor O/16 de eerste bekerzege boekte. Volgende week start O/16 de competitie met een bezoek aan BVV Barendrecht B1.

Excelsior Rotterdam B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-3
Scoreverloop:
7’ 0-1 Manusama
11’ 0-2 Da Silva
44’ 0-3 Van der Pijl
52’ 1-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Proost, James, El Baad (58’ Racaj), Gronsveld; Van der Pijl, Elst (41’ Nieuwkoop), Manusama; Pisas (52’ Van Eijk), Da Silva en Luiza Lubanzadio (58’ Van der Struis).

WINST EN VERLIES VOOR ONDER 14 OP MINI-TOERNOOI BIJ AZ

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op een mini-toernooi bij de leeftijdsgenoten van AZ wisselende resultaten geboekt. Tegen de gastheer ging de ploeg van trainer Rob Kurvers met 0-1 onderuit, terwijl NEC/FC Oss C2 met 3-0 werd verslagen.

Volgens Kurvers ontbrak het bij zijn ploeg zaterdag vooral aan rust aan de bal. ‘Doordat we veel te onrustig waren als we de bal hadden, maakten we steeds verkeerde keuzes. Dat heeft dan weer tot gevolg dat je constant duels aan het uitvechten bent, in plaats van je bezig te houden met een goede opbouw. Dit zal de komende weken het thema worden bij ons, want in de competitie zal dit beter moeten.’

In het eerste duel trof O/14 AZ C2. Diezelfde ploeg was vorige week de tegenstander in de halve finale van het internationale C-toernooi van TSV Theole in Tiel. Feyenoord/Excelsior was toen de betere ploeg, maar verzuimde het overwicht uit te drukken in treffers. AZ won uiteindelijk met 3-0. De wedstrijd van zaterdag leek een kopie van die halve finale. De Rotterdammers kregen de beste mogelijkheden, maar AZ ging er uiteindelijk in de slotminuut met de winst vandoor. De Alkmaarders wonnen met 1-0.

Het tweede duel, met NEC/FC Oss C2, verliep beter voor O/14. Feyenoord/Excelsior was rustiger aan de bal en dat kwam de opbouw zichtbaar ten goede. De kansen die werden gecreëerd, werden dit keer wel afgemaakt. Eerst was het Darren Mettendaf die op aangeven van Shurendo Janga de 1-0 maakte. In de tweede helft verdubbelde Nigel Robertha de score, waarna Rashaan Fernandes de eindstand op 3-0 bepaalde. Volgende week zaterdag opent O/14 de competitie thuis tegen PSV C2.

AZ C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-0
Scoreverloop:
40’ 1-0

Feyenoord/Excelsior O/14 – NEC/FC Oss C2 3-0
Scoreverloop:
15’ 1-0 Mettendaf
25’ 2-0 Robertha
38’ 3-0 Fernandes