Beloften leggen het af tegen Jong PSV: 0-1

Jong Feyenoord/Excelsior is er maandagavond niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Na de uitnederlaag van vorige week tegen Jong AZ moest de ploeg van trainer André Hoekstra op Varkenoord het hoofd buigen voor regerend kampioen Jong PSV: 0-1. Namens de eerste selectie van Feyenoord verschenen Kostas Lamprou, Bruno Martins Indi, Miquel Nelom, aanvoerder Kamohelo Mokotjo en Shabir Isoufi aan de aftrap. Bart Schenkeveld viel in de rust in als vervanger van Martins Indi.

De eerste helft voltrok zich zonder dat er uitgespeelde kansen vielen te noteren op het hoofdveld van Varkenoord. De wedstrijd werd voornamelijk op het middenveld gespeeld, waar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Jong PSV mocht nog wel twee keer op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap, maar beide inzetten konden Lamprou niet verontrusten.

Na de rust trok Jong PSV de wedstrijd langzaam naar zich toe. Jong Feyenoord/Excelsior had steeds meer moeite om de Eindhovenaren van zich af te houden. Uiteindelijk resulteerde het overwicht van de gasten in een doelpunt, na ruim een uur spelen van Menphis Depay. De aanvaller kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten, aarzelde geen moment en gaf Lamprou het nakijken met een bekeken schot door de benen van Nelom.

Feyenoords linkervleugelverdediger had daarvoor nog zelf een mogelijkheid gehad om de score te openen, maar Nelom gleed kort na de rust in kansrijke positie uit. Shabir Isoufi was na de 0-1 van Jong PSV minstens zo ongelukkig, toen hij tot twee keer toe in het strafschopgebied over de bal maaide in plaats van PSV-doelman Benjamin van Leer op de proef te stellen.

Tijdens de slotfase ging Jong Feyenoord/Excelsior op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kansen bleven voor Jong PSV. De Eindhovense aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de Rotterdamse beloften uiteindelijk net als een week eerder in Alkmaar met 1-0 onderuit gingen.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong PSV 0-1