Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 15 start bekertoernooi met ruime zege op NAC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 is het bekertoernooi woensdagavond uitstekend gestart. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had op Varkenoord een groot overwicht in de poulewedstrijd tegen NAC Breda C1 en won uiteindelijk dikverdiend met 3-0. Rick van der Meer, Jari Schuurman en Gustavo Hamer zorgden voor de doelpunten. FC Dordrecht C1 en Excelsior C1 zijn de twee andere ploegen in dezelfde bekerpoule.

Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een levensgrote kans, maar waren er op Varkenoord twijfels of de bal de doellijn was gepasseerd. Een minuut later was daar geen enkele onzekerheid over, toen Van der Meer een sterke individuele actie bekroonde met een treffer.

Na de openingstreffer werd het spel van Feyenoord iets ongeconcentreerder, maar de Rotterdammers waren wel overduidelijk de bovenliggende partij en gaven geen kans weg. Na de rust kreeg NAC wel enkele mogelijkheden om te scoren, door slordigheden in de Rotterdamse defensie.

‘Maar ook in de tweede helft hadden wij een groot overwicht’, zei Oost. ‘Dat hebben we omgezet in twee doelpunten.’ Invaller Hamer speelde bij beide treffers een belangrijke rol. Bij de 2-0 van Schuurman was hij de aangever, om vervolgens zelf de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Danny van Haaren verzorgde bij de derde treffer na een solo de assist.

Feyenoord/Excelsior onder 15 start aanstaande zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C1, aanvang 14.30 uur.

Feyenoord/Excelsior O/15 – NAC Breda C1 3-0

Scoreverloop:
2’ 1-0 Van der Meer
48’ 2-0 Schuurman
61’ 3-0 Hamer

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabrie; Hammouti, Kingsale, Groos, Absalem; Korporaal, Van der Meer (35’ Hamer), Van Haaren; Franse (35’ El Hankouri), Schuurman (52’ Verdonk) en Octavio.