Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 17 overklast Sparta B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag op Varkenoord op overtuigende wijze afgerekend met Sparta Rotterdam B1: 6-1. Voor Onder 16 leverde de competitieopening tegen BVV Barendrecht B1 een 2-0 zege op. Onder 15 kwam op bezoek bij VVV/Helmond Sport C1 ondanks een groot overwicht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Feyenoord/Excelsior onder 14 versloeg op Varkenoord PSV C2 knap met 4-0. Feyenoord/Excelsior onder 18 verloor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-1. Een doelpunt van Vincent Janssen bleek uit tegen FC Zwolle A1 niet genoeg voor een punt.
ONDER 18 NIPT TEN ONDER BIJ FC ZWOLLE A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag op bezoek bij FC Zwolle A1 met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Jan Gösgens leek in de slotfase een punt aan het duel over te houden, maar ging in de blessuretijd ten onder. Yorick van Deelen werd een kwartier voor tijd na een zware tackel met rood van het veld gestuurd.

De Rotterdammers begonnen aardig aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een tweetal goede kansen. Eerst was Vincent Janssen dicht bij een treffer, maar zijn schot eindigde op de paal. Kort daarna miste Redouan Boulfalfal een grote kopkans. Daarna werd FC Zwolle steeds sterker. O/18 werd steeds meer naar achteren gedrongen en kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Toch bleven de Rotterdammers lang knap op de been.

Ook bij het begin van de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel. Zwolle, dat met Jesper Drost en Giovanni Hiwat twee spelers in de ploeg had die onlangs nog met het eerste elftal in de Jupiler League uitkwamen, oogde sterk en agressief. Feyenoord/Excelsior had op dat spel geen antwoord.

Twintig minuten voor tijd kwam Zwolle verdiend op een 1-0 voorsprong. Toen kort daarna Van Deelen na een forse charge rood kreeg, leek O/18 een goed resultaat te kunnen vergeten. Toch dachten de Rotterdammers vijf minuten voor tijd een punt mee naar huis te nemen toen Janssen knap drie man passeerde en de gelijkmaker binnen schoot. Zwolle ging daarna met man en macht naar de winst op zoek en wist het tiental van Feyenoord/Excelsior uiteindelijk in de blessuretijd alsnog te verschalken: 2-1.

‘De overwinning van Zwolle is volkomen terecht’, was Gösgens na afloop realistisch. ‘Vooral in de tweede helft waren ze een stuk agressiever dan wij. Als je vlak voor tijd op gelijke hoogte komt, hoop je natuurlijk wel dat je een puntje kunt meepikken, maar dat mocht helaas niet zo zijn.’

FC Zwolle A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-1
Scoreverloop:
70’ 1-0
85’ 1-1 Janssen
90’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Franken; Maatsen (60’ Gomez Niëto), Van Beek, Samsey, Y. van Deelen; Thong, Knoester (80’ Triel), Van der Laan; Boulfalfal (70’ Geyah Darjij), J. Steenvoorden (65’ Dercks) en Janssen.

ONDER 17 WALST IN DERBY OVER SPARTA B1 HEEN

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag stadsgenoot Sparta Rotterdam B1 met ruime cijfers verslagen. Het team van de zieke Cor Adriaanse, die net als vorige week door Joop Hiele werd vervangen, was met 6-1 te sterk. Rick Karsdorp en Oussama Idrissi scoorden allebei twee keer.

‘We hebben fantastisch gespeeld’, was Hiele lyrisch over het spel van O/17. ‘We speelden in een hoog tempo en Sparta had daar ontzettend veel moeite mee. Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. De grote uitslag was niet meer dan verdiend. Dit was echt een hele goede prestatie.’

Na de valse competitiestart van vorige week (een 2-1 nederlaag bij Vitesse/AGOVV B1), wilde O/17 zaterdag op eigen veld iets recht zetten. Feyenoord/Excelsior ging furieus van start en had al na zes minuten een voorsprong te pakken, toen Karsdorp na een inworp van Jeff Hardeveld trefzeker was.

O/17 speelde sterk en dwong Sparta steeds verder achteruit. De gasten konden het hoge tempo van Feyenoord/Excelsior maar moeilijk bijbenen en hadden de handen meer dan vol aan het tegenhouden van O/17. Na iets meer dan een kwartier verdubbelde Karsdorp uit een vrije trap de score: 2-0. Ook bij de derde treffer was Karsdorp betrokken, dit keer als aangever. Quincy Knegjens maakte het doelpunt. Nog voor de pauze besliste O/17 het duel via Idrissi, die na een pass van Brandon Robinson kon scoren: 4-0.

Net als in de eerste helft bleef Feyenoord/Excelsor na de rust gretig op zoek naar doelpunten. Er was een uur gespeeld toen Idrissi voor de vijfde treffer zorgde. Vlak voor tijd was Caner Yalamoglu na een combinatie met Silgio Thenu verantwoordelijk voor de 6-0. In de laatste minuut werd Sparta nog een eretreffer gegund, waardoor de eindstand op 6-1 werd bepaald.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Sparta Rotterdam B1 6-1
Scoreverloop:
6’ 1-0 Karsdorp   77’ 6-0 Yalamoglu
16’ 2-0 Karsdorp 80’ 6-1
28’ 3-0 Knegjens
39’ 4-0 Idrissi
59’ 5-0 Idrissi

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy (52’ Knoester), Yalamoglu, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels (74’ Korporaal), Idrissi (69’ Thenu), Driebergen; Robinson, Karsdorp (52’ De Vos) en Knegjens (69’ Go).

WINST ONDER 16 BIJ COMPETITIEOPENING

Feyenoord/Excelsior onder 16 is de competitie zaterdag begonnen met een 2-0 overwinning op BVV Barendrecht B1. De ploeg van trainer Gaston Taument had op Varkenoord aan één goede helft genoeg om de winst veilig te stellen.

O/16 was vanaf de eerste minuut bijzonder gretig. Al na drie minuten was Junior Albertus dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller trof de paal. Na 24 minuten was het wel raak voor Feyenoord/Excelsior. Bram van Eijk gaf de bal goed voor, waarna Rick van der Struis bij de eerste paal kon binnen schieten: 1-0. Niet veel later kwamen de Rotterdammers ook op 2-0. Djazz Manusama rondde koel af, nadat Albertus de middenvelder met een goede steekpass diep had gestuurd.

Ook in de tweede helft kreeg O/16 een aantal goede kansen, al was het voetbal minder swingend dan voor de rust. Van Eijk was oog in oog met de doelman van de bezoekers kansrijk, maar schoot op de paal en ook Gilberto da Silva wist een goede mogelijkheid niet te benutten. Barendrecht was toen al kapot gespeeld, waardoor de bezoekers niet in staat waren om Feyenoord/Excelsior pijn te doen.

‘De eerste helft zag er heel goed uit, de tweede helft was bedroevend’, beschouwde Taument na. ‘Het contrast tussen de beide helften was te groot. Ik verwijt mijn ploeg dat ze verzuimden de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar we hebben gewonnen en een helft erg goed gespeeld. Daar ben ik tevreden over.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – BVV Barendrecht B1 2-0
Scoreverloop:
24’ 1-0 Van der Struis
30’2-0 Albertus

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Gronsveld, El Baad, James, Racaj; Elst (65’ Van der Pijl), Nieuwkoop, Manusama (60’ Da Silva); Albertus (60’ Klooster), Van der Struis en Van Eijk.

GEBREK AAN SCOREND VERMOGEN BREEKT ONDER 15 OP

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C1 met 1-1 gelijkgespeeld. De Rotterdammers hadden een groot overwicht, maar scoorden slechts één keer. Lang leek dat genoeg voor de winst, maar de thuisploeg kwam in de slotfase langszij.

‘Zonder te overdrijven: we hebben wel vijftien keer oog in oog met de keeper gestaan’, vertelde trainer Jeffrey Oost na de remise. ‘Ik ben er nog niet uit wat ik hiervan moet vinden. Hebben we goed gespeeld omdat we zoveel kansen hebben gecreëerd of hebben we slecht gespeeld omdat we zoveel kansen hebben gemist? Een antwoord op die vraag heb ik nog niet.’

De Rotterdammers hadden vanaf de start van het duel een duidelijk overwicht. Dat leverde een aantal grote kansen op, maar die werden niet benut. VVV/Helmond Sport had weinig in te brengen en beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden van O/15. Het overwicht van O/15 hield de gehele eerste helft aan, maar leidde niet tot treffers. VVV/Helmond Sport begon met spaarzame uitvallen op zoek te gaan naar een treffer. Steeds als de Limburgers in het zestienmetergebied verschenen, leverde dat gevaar op, maar doelman Rick van der Mast hield zijn doel schoon.

In de tweede helft bleven de Rotterdammers grote kansen creëren en na iets minder dan een uur was een verdiende voorsprong een feit. Een schot van Danny Groos werd door Fabian Korporaal verlengd, waardoor de keeper van de thuisploeg kansloos was. Het gebrek aan scorend vermogen leek O/15 geen schade op te leveren, want VVV/Helmond Sport slaagde er niet in de defensie van de Rotterdammers te verrassen. In de slotfase ging de thuisploeg opportunistisch spelen en probeerden VVV/Helmon Sport de verdediging van Feyenoord/Excelsior met lange ballen te verrassen. Drie minuten voor tijd bleek die tactiek succesvol toen een lange bal voor de voeten van een aanvaller van VVV/Helmond Sport belandde en werd binnen geschoten: 1-1.

VVV/Helmond Sport C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-1
Scoreverloop:
56’ 0-1 Korporaal
77’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Kingsale, Koomen (40’ Groos), Absalem; Korporaal, Van Haaren (25’ Schuurman (55’ Sonha)), Hamer; Franse (36’ Den Hoedt), El Hankouri en Decano.

ONDER 14 BEGINT COMPETITIE PRIMA MET WINST OP PSV

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag het eerste competitieduel weten te winnen. De Rotterdammers waren in eigen huis met 4-0 te sterk voor PSV C2. Beide ploegen gingen tot aan de rust gelijk op, maar in de tweede helft nam O/14 onder andere door twee treffers van Nigel Robertha afstand van de bezoekers.

Vorige week, toen O/14 zich met een mini-toernooi bij AZ C2 op de competitiestart voorbereidde, vond trainer Rob Kurvers zijn ploeg te onrustig. In de beginfase van het duel met PSV waren de Rotterdammers opnieuw wat ongedurig, waardoor grote kansen uitbleven. Naarmate de eerste helft voorderde, kreeg Feyenoord/Excelsior wel steeds meer mogelijkheden, maar de onrust bleef het spel van O/14 kenmerken en daardoor werden de kansen niet verzilverd.

In de tweede helft slaagden de Rotterdammers er veel beter in de rust te bewaren en georganiseerd op te bouwen. PSV werd overrompeld door het goede voetbal dat O/14 na de pauze liet zien en keek al snel tegen een achterstand aan. Na vier minuten opende Rodney Kongolo op aangeven van Shurendo Janga de score. Tien minuten later was het opnieuw raak. Darren Mettendaf stuitte op de doelman van PSV, waarna Robertha uit de rebound kon scoren: 2-0. O/14 had PSV duidelijk aan het wankelen gebracht en besefte dat het daarvan moest profiteren. Binnen het uur deelde Robertha met zijn tweede treffer de genadeklap uit. In de laatste minuut kwam via een doelpunt van Siebe Schets de 4-0 eindstand op het scorebord.

‘In de eerste helft waren we inderdaad nog wat te onrustig’, vond Kurvers na afloop. ‘In de rust hebben we het daarover gehad en met ons spel in de tweede helft hebben we PSV verrast, waardoor we konden weglopen. Een mooi resultaat om de competitie mee te beginnen.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – PSV C2 4-0
Scoreverloop:
39’ 1-0 Kongolo
49’ 2-0 Robertha
57’ 3-0 Robertha
69’ 4-0 Schets

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Vliet; Smulders (58’ Roffelsen), Kongolo, Janga; Fernandes, Mettendaf (53’ Schets) en Robertha.