Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vlaar en Van Gastel in gesprek met deelnemers alternatief traject

Ron Vlaar en Jean-Paul van Gastel hebben dinsdagmiddag deelgenomen aan het eindgesprek van drie jongeren, die het alternatieve traject van het Feyenoord Fancoachproject hebben gevolgd. Door het volgen van dit alternatieve traject hebben de jongeren de mogelijkheid om een deel van hun stadionverbod om te zetten in een voorwaardelijk stadionverbod.
Tijdens het eindgesprek onder leiding van de Fancoach van Feyenoord in de gastenkleedkamer van De Kuip, vertelden de jongeren over de reden waarom zij een stadionverbod hebben gehad. Vlaar en Van Gastel, die beiden als ambassadeur aan het Fancoachproject zijn verbonden, gingen daarna met de drie in discussie over onder meer het nemen van verantwoordelijkheid. Ook vertelden Feyenoords aanvoerder en de assistent-trainer over hun persoonlijke ervaringen en kijk op de zaken.

‘Het belangrijkste is dat deze jongens bewust worden van hun eigen gedrag’, vertelde Van Gastel na afloop van het gesprek. ‘Als supporter moet je weten welke grenzen er zijn van wat kan en niet kan. Als mensen over die grens gaan, zorgen ze ervoor dat Feyenoord in een negatief daglicht komt te staan. Ik hoop dat ik mijn bijdrage kan leveren door in gesprekken als deze mijn mening te geven, maar uiteindelijk moeten die jongens het zelf doen.’

Volgens Van Gastel is heel Feyenoord erbij gebaat dat er uiteindelijk bij alle wedstrijden zoveel mogelijk supporters aanwezig kunnen zijn. ‘Wedstrijden zoals tegen Ajax zijn het leukst als iedereen erbij kan zij’, zei hij. ‘Alleen werkt het zo dat de incidenten bij supporters onder een vergrootglas liggen en de keren dat alles goed gaat normaal zijn. Ik vind het goed om te zien dat Feyenoord tegenwoordig veel moeite doet om te zorgen dat alles in goede banen verloopt.’

Supporters die het alternatieve traject hebben doorlopen, dienen na afloop van het eindgesprek een verslag te schrijven over hoe zij het traject hebben ervaren. Feyenoord zal na ontvangst van de verslagen de KNVB verzoeken om de stadionverboden om te zetten naar een voorwaardelijk deel.