Fanshop
Fanshop

Nelom het hemd van het lijf gevraagd in GvB Academy

Miquel Nelom heeft een drukke persmiddag achter de rug. De jeugdinternational werd woensdagmiddag in de Giovanni van Bronckhorst Academy door vijftien basisscholieren het hemd van het lijf gevraagd tijdens de interviewopdracht die onderdeel uitmaakt van hun lesprogramma. ‘Ze hebben me aardig onder vuur genomen’, zei Nelom nadat hij de laatste vraag van de kinderen had beantwoord. ‘De kinderen waren scherp en hadden zich goed voorbereid. Het was leuk dat ik al hun vragen heb kunnen beantwoorden.’
De jeugdinternational meldde zich woensdag na de groepstraining en de lunch in het leercentrum in De Kuip, waar de leerlingen in groepjes aanschoven voor een interview. Nelom nam alle tijd om de uiteenlopende vragen te beantwoorden. Zo kwamen de kinderen te weten dat de verdediger het liefst de nasi van zijn moeder eet en het niet voor niets is dat hij veel rode kleren draagt. ‘Dat is namelijk mijn lievelingskleur’, zei Nelom.Nadat elk groepje de meeste vragen had gesteld, was het keer op keer de beurt aan Nelom om ook naar de dromen van de kinderen te informeren. Hij bleek te worden ondervraagd door toekomstige dierenartsen, dokters, politieagenten én profvoetballers. ‘Je moet hard werken en vertrouwen in jezelf’, was het advies van Nelom aan de jonge interviewers. ‘Dan kun je veel bereiken.’Na afloop van het interview zochten de leerlingen de computers in het leercentrum op om het vraaggesprek individueel uit te werken. Bart Schenkeveld is de volgende Feyenoorder die aanschuift in de Giovanni van Bronckhorst Academy. De verdediger zal later woensdagmiddag aan de tand worden gevoeld door een andere groep leerlingen.De Giovanni van Bronckhorst Academy is het decor voor het programma Playing for Success, waar leerlingen die minder presteren dan ze kunnen bijles krijgen na school. Onlangs ging het nieuwe seizoen van start. In totaal volgen dit jaar zestig basisschoolleerlingen uit de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde een naschools programma in De Kuip.

Kinderen die meedoen aan Playing For Success volgen tien weken lang drie uur per week na schooltijd een aantrekkelijk leer- en spelprogramma onder intensieve begeleiding. De inspirerende omgeving van zowel De Kuip als de club moet zorgen voor een ‘wow-factor’, waardoor zelfvertrouwen, zelfbeeld en motivatie van leerlingen toeneemt en taal- en rekenresultaten verbeteren.