Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Succesvolle aftrap Feyenoord Soccer Schools

De Feyenoord Soccer Schools zijn officieel van start gegaan. Het Zeeuwse St. Philipsland beleefde afgelopen woensdag de primeur. Op het complex van NOAD’67, amateurpartner van Feyenoord, namen zo’n vijftig kinderen deel aan een training volgens de principes van de Feyenoord Academy. De kinderen werden getraind en begeleid door oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel en Leonardo dos Santos Silva.
Op 18 september start Feyenoord Soccer Schools ook in Rotterdam (terrein Varkenoord) met talenttrainingen. Behalve de voetbaltrainingen onder leiding van Ben Wijnstekers zullen daar ook speciale keeperstrainingen gegeven worden. Pim Doesburg, voormalig keeperstrainer van het eerste elftal van Feyenoord én nog altijd recordhouder op het gebied van het aantal wedstrijden in de eredivisie, zal zich dan ontfermen over keeperstalenten.



Feyenoord Soccer Schools is de opvolger van Feyenoord on Tour. Onder die naam organiseerde Feyenoord jarenlang talenttrainingen, clinics en voetbalkampen. Vanaf heden zullen die activiteiten vallen onder Feyenoord Soccer Schools. Belangrijke wijziging is dat Feyenoord Soccer Schools onder auspiciën staat van de succesvolle jeugdopleiding van Feyenoord, de Feyenoord Academy. De jeugdopleiding van de club, die zowel in 2010 als in 2011 werd verkozen tot beste van Nederland, is nauw betrokken bij het trainingsprogramma dat wordt aangeboden en bij de selectie van de trainers voor de Soccer Schools.



Deelnemers aan alle programma’s en activiteiten worden op dezelfde manier getraind als de jeugd in de opleiding van de club. Daarbij staat het plezier in het voetbal voorop, ongeacht het niveau of de club waarvan de deelnemers lid zijn. Uiteraard zijn alle trainingsvormen erop gericht dat alle deelnemers daadwerkelijk stappen vooruit zullen gaan maken in hun ontwikkeling als voetballer.

Meer informatie over Feyenoord Soccer Schools op www.feyenoordsoccerschools.nl.